banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 21 augustus 2018
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 55
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :04-08-2019
Datum geadopteerd :10 januari 2020

Informatie

Update 08-08-2019: Het huidige baasje, tevens opvanggezin vertelt:

Snowy is een zeer mooie verschijning. Haar mooie witte lokken vallen meteen op en het mooie is dat ze niet klitten. Maar ze is meer dan alleen mooi, ze is ook ontzettend lief en heeft energie van 10.

Snowy heeft een hekel aan de bench. Ze is het liefst gewoon los in huis. Ze heeft nog nooit iets gesloop, maar mag wel graag met de kussentjes van de bank spelen.

Heb je even geen aandacht voor haar dan heb je grote kans dat de kussen van de bank in de tuin belanden. Het vervoeren van Snowy in de auto gaat niet per bench. Ze heeft haar tuigje welke met een speciale riem/gordel in de veiligheidsgordel sluiting geklikt kan worden. Op deze manier kan ze liggen en zitten op een veilige manier. Ook bij het in en uit de auto stappen kan ze dan niet zomaar de auto uit. In de auto is heel spannend voor haar. Dan kwijlt ze heel erg. Ze is er dan ook geen fan van maar ze blijft rustig zitten of liggen. Kort na aankomst is ze weer zichzelf.

Snowy is zinderlijk en kan een korte periode alleen zijn. Ze heeft nog nooit iets gesloopt. 

Snowy heeft een hekel aan kleinere mannen met een buik. Hier moet ze niets van hebben. Dan blijft ze blaffen en is ook echt niet te stoppen. Welke mensen vindt ze leuk, nou energieke mensen die haar dingen leren, die met haar aan de slag gaan.

Snowy kan zichzelf moeilijk vermaken, ze zoekt altijd iemand op om mee te spelen. Als er mensen op bezoek zijn brengt ze de bal om de beurt bij verschillende mensen. Eenmaal vertrouwd dan kan ze stukken ruiger zijn in de omgang. Dan heeft ze er geen problemen mee op schoot te springen, uiteraard gebeurd dit ook op het moment dat je net een slokje van je koffie wilt nemen.

Snowy is lief, waaks, slim, leergierig, ondeugend, snoepkont. Soms is ze bang, met name met luide knallen en het geluid van vuurwerk. Dan zoekt ze een plekje en blijft daar heel stil zitten. Ze is dan ook bijna niet over te halen ergens anders te gaan zitten of bij je te komen. Ze kan ook heel ongeduldig zijn, dingen afdwingen. Ze nijgt dan ook naar een wat meer dominant karakter. Ze is zeker niet eenkennig.

Snowy reageert op de volgende commando's: Komen, zitten, wachten, rustig en “leg maar neer”, kan ze allemaal. Ze leert dit in no-time. Het is en blijft een snoepertje. Ze mag graag op een bot kauwen en nieuwe dingen proeven, ze lust werkelijk alles. Ze pakt dit heel voorzichtig aan, nadat ze even gesnuffeld heeft.

De hobbies van Snowy zijn: Ballen apporteren (of dat waar maar mee gegooid wordt), nieuwe dingen leren, wandelingen maken, snuffelen. Van tijd tot tijd even lekker kroelen, vooral strelen over haar buik is toch wel heel fijn. Ze gaat er lekker voor op haar rug liggen.

Ze bruist van de energie en die moet er echt uit. Als ze onvoldoende haar energie kwijt kan wordt ze heel ondeugend. Ze begint dan alles te doen wat niet mag. Hier moet zeker aandacht voor zijn bij haar nieuwe baasje. Iemand met een consequentie manier van opvoeden en voldoende tijd is wat ze nodig heeft.

De dag begint vroeg voor Snowy. Zo rond een uur of 6 is ze er klaar voor en begint ze ongeduldig heen en weer te drentelen. Reageer je hier niet op dan krijg je zachte warme likken over je gezicht. Plasje, poepje, brokken en dan…. Ballen, rennen en lekker actief zijn. Vervolgens kan ze goed alleen zijn maar bedenk wel dat als ze alleen is geweest dat ze haar energie dan wel ’s avonds kwijt moet. Met een wandeling van een uurtje ben je niet klaar. Het liefst moet deze wandeling dan wel gepaard gaan met het apporteren van ballen. Lekker los kunnen rennen. Deze hoeveelheid energie is minder als er gedurende de dag al met enige regelmaat actie is voor haar. Slapen doet ze het liefst bij je op bed of in de slaapkamer. Een kroelsessie voor het slapengaan is iets waar ze echt van kan genieten.

Snowy heeft bij mij geen vluchtgedag getoond. Buiten zijn de spannendste momenten en dan geef ik haar de ruimte zodat je het gevoel heeft weg te kunnen. Uiteraard wel aan de riem. Dit werkt prima. Als er iets “anders” is aan de haar vertrouwde omgeving dan heeft ze even tijd nodig e.e.a. te onderzoeken. Ze zal het zeker opmerken en niet zomaar aan voorbij lopen. Ze heeft ook een aantal “intelligentie”- spelletjes maar daar draait ze haar hand niet voor om.

De ideale baas voor Snowy is iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat, met haar aan de slag gaat en niet schrikt van de idioot gekke momenten die ze kan hebben. Rennen als een malle door het huis en de tuin, maakt haar allemaal niet uit. Iemand die consequent is, tijd en ruimte heeft, heeft aan Snowy echt een hele trouwe vriendin. Snowy is een topper en een echte werkhond die graag voor je aan de slag gaat.

Snowy heeft geen ervaring met katten en kleine kinderen. Gezien haar enthousiastme is het niet raadzaam haar bij de hele kleintjes te plaatsen. Vanaf een jaar of 12 is, indien enige ervaring met honden, geen probleem. Het gaat er hier met name om dat Snowy een sterke meid is die, als ze schrikt  kan trekken aan de riem.Ook in huis met andere honden is onbekend.

Wie o wie valt er voor deze mooie meid?

 

Update 05-08-2019: Helaas is Snowy terug gekomen van adoptie, info volgt snel.

Intake 12-01-2019: Vlak voor de kerst stond daar ineens een wit pupje op de stoep bij Neli. Dit kerstmoppie kon ze natuurlijk niet de toegang weigeren, want waar moest het pupje heen?

Witje kreeg de naam Snowy, omdat het op dat moment sneeuwde. Snowy vermaakt zich wel met zijn vriendjes in het puppenverblijf, hij is ook nieuwsgierig en moedig. Snowy houdt ook van heerlijk snoepen. Dat is eigenlijk een talent van hem. 

En nu is Snowy klaar voor een eigen baas. 

Details

Geboortedatum (geschat)
21 augustus 2018

Video

Video

Video