banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 29 september 2018
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 54
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :04-03-2019
Datum Gereserveerd :08 mei 2020

Informatie

Update 01-07-2019: Martinel zit bij ons in de opvang en hij is, in deze periode, met stappen vooruit gegaan. Hij is goed aan het socialiseren, speelt met honden die hij op straat tegenkomt, na eerst voorzichtig toenadering te zoeken. 

In ruimtes met veel mensen blijft hij wel in het begin wat onzeker, na een uur verdwijnt dat langzaam en wordt hij toegankelijker. Hij bijt niet en vertoont geen agressief gedrag, hij geeft zich op een vriendelijke manier over. Op het erf kan hij blaffen vooral in het begin deed hij dat naar alles wat voorbij kwam, maar nu wordt dat minder, het wordt ook aangespoord door de honden van het gastgezin, die zeer waaks zijn. Het is overigens wel goed te corrigeren. Bij de dierenarts is het een hele brave hond, hij laat alles toe en is op zijn gemak. 

Daar het gastgezin landelijk woont heeft hij, bij het uitlaten op het land, hazen ontdekt. Hij rent daar achteraan en gaat daarbij soms door de sloot.  Zelfs een dode vis kan hij als prooi zien, maar hij is hier in wel te corrigeren. Zwemmen doet hij graag en springt zelf in het kanaal of in een sloot.  Ook is hij mee geweest met de boot, Dat was nog wat onwennig. 

Met katten is er geen ervaring, maar het gastgezin schat zo in dat dat geen goede match is. Hij loopt braaf aan de riem, maar moet nog gecorrigeerd worden op te hard trekken, na een paar korte rukjes loopt hij goed naast je. Zitten en een poot ( zowel links als rechts ) gaat prima, ook luistert hij goed als hij los loopt en je hem terug wilt laten komen, vooral fluiten.

Af en toe plast hij nog wel eens binnen, vaak in de nacht of heel vroeg in de ochtend. Vaak heeft hij dan te veel water gedronken. Verder is hij overdag zindelijk.

Alleen thuis gaat prima, maar is dan wel buiten op het erf. In huis heeft hij niks vernield, maar buiten knaagt hij op rondslingerende spullen bv aan teenslippers. Hij is gek op kinderen en, over het algemeen,  vriendelijk ( soms nog wat onzeker) naar mensen die hier vaker op het erf komen. Hij loopt tussen de paarden en gaat daar goed mee om, bijt of blaft niet naar ze. Hij heeft tomeloos veel energie en kan uren rennen en dollen, slaapt overdag graag binnen op zijn bankje. Het is een hele, lieve, trouwe hond die heel aanhankelijk is en een vriendelijke eigenaar nodig heeft Iemand met ervaring om hem verder te begeleiden en genoeg tijd en ruimte heeft. Het liefst met nog een andere stabiele hond, teef of reu maakt voor Martinel niet uit.

Update 03-03-2019: Martinel is op 23 februari in Nederland aangekomen. Dit is wat het gastgezin over hem vertelt: Martinel is een prachtige hond, na de vliegreis is hij bij ons aardig thuis, heeft al 2x in de sloot gelegen, omdat hij schijnbaar niet wist wat water is. De eerste dagen heeft hij veel zitten piepen als wij er niet waren of naar bed gingen. Maar leerde dat het best ok was in zijn mand of op het hondenbankje, tussen de andere honden.

Je merkt dat hij weinig gewend is, als er bezoek komt, kruipt hij weg uit angst, met brokjes is hij wel weer terug te lokken, maar blijft in eerste instantie blaffen, op gepaste afstand. Hij houdt erg van kroelen, het is nog echt een jonge hond en je merkt dat hij wel mensgericht is, als je zijn vertrouwen gewonnen hebt, is het ok.

Met mijn andere 3 honden is het dikke pret, ze accepteren hem, omdat hij zich gemakkelijk aanpast. Als de grootste hond een waarschuwing geeft om de teef van het gastgezin met rust te laten, doet Martinel dat onmiddellijk.

Zindelijk zijn is nog wel lastig, al doet hij het netjes op een krant of oude handdoek, dit gebeurt vooral ’s nachts, overdag gaat hij voor de deur zitten en plast dan netjes in het gras. Ondanks dat we hem niet in een bench houden, heeft hij niks kapot gebeten, hij kluift graag op een bot en vermaakt zich daarmee. Aan de lijn lopen vindt hij lastig, hij blijft het liefst zitten, als de andere honden vooruit lopen gaat het beter.

Martinel verdient een baasje die ervaring heeft met honden en geduldig is, die hem over zijn onzekerheid heen helpt. Een baas die stevig in zijn/haar schoenen staat.

Ik merk dat hij zich optrekt aan het rustige gedrag van mijn eigen honden, dus het zou fijn zijn voor Martinel bij een andere, oudere hond. Voor kinderen is hij lief, mijn zoon is gek met Martinel en andersom. Qua bouw en uitstraling wordt het een hele mooie hond. Een flinke hond die wel de ruimte nodig heeft.

Als de juiste baas zich aandient, zullen wij hem erg missen, hij heeft ons binnen een week van hem laten houden!

Update 10-02-2019: Martinel kan het prima vinden met de overige honden uit zijn kennel. Katten zal zeer waarschijnlijk ook geen probleem zijn. Wanneer er goed en verstandig met Martinel omgegaan zal worden, kan hij bij oudere kinderen.

Intake 13-12-2018 : Martinel is niet meer dat kleine pupje in dat rode jasje. Hij is alweer een flink stukje gegroeid. 

Martinel en twee ander pups werden in november 2018 door een vriend van Neli gevonden in een veld. Ze waren daar klaarblijkelijk gedumpd door iemand. Ze zaten helemaal onder de vlooien en doornen. En ze waren erg mager en uitgedrogd. 

Helaas hebben de twee andere pups het niet overleefd en daarom willen we voor Martinel alles uit het leven halen. Hij moet namelijk zijn leventje voor 3 leven. En dat betekend een geweldig leven. En dat krijg je niet in een Roemeens asiel, hoe aardig de asielhoudster ook is. 

Martinel is een leuk en speels pupje. Hij speelt graag met andere honden. Martinel is wat voorzichtig naar mensen, dus geduld is zeker gewenst bij een nieuw baasje.De verwachting is dat hij geen klein hondje blijft, maar uitgroeid tot een prachtige grote hond. 

Martinel wordt niet bij kleine kinderen geplaatst.  

Details

Geboortedatum (geschat)
29 september 2018

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video