banner3

Geplaatst op website 12-10-2019
Aanbevolen:
Geslacht : Teef
Geboortedatum (geschat): 23 augustus 2018
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (Geschat in cm): 60
Schofthoogte Groot
Toegevoegd :12-10-2019
Telefoon: +31 (0) 6-37403780


Informatie

Update 09-01-2020: Minie (nu Zoey) is ruim 1 jaar en een super lief schatje. Ze is aanhankelijk, houdt van knuffelen en spelen. Ze is daarnaast ook slim, luistert goed en leert snel.

Ze zit in een druk gezin waar ze helaas niet goed tegen kan. Er zijn door een scheiding teveel wisselingen en prikkels in het gezin waardoor ze veel stress heeft. 
Minie heeft iemand nodig die ervaring heeft met honden en haar routine en regelmaat kan geven. Iemand die haar  op een lieve en consquente manier kan begeleiden. 
Ze zoekt een rustig stabiel thuis ( in een rustige omgeving)  zonder kleine kinderen en waar genoeg tijd en aandacht is voor haar. 
Minie is een speelse energieke hond die wel elke dag haar energie kwijt moet. Ze heeft veel beweging nodig. Het liefst dus een baasje die veel van wandelen houdt en waar ze te zijner tijd, als ze helemaal gewend is, buiten los kan lopen en rennen. 
Minie vindt het moeilijk om alleen te zijn, dus heeft ze een baasje nodig dat veel thuis is. Een stabiel hondemaatje zou heel erg fijn zijn voor haar. Ze zal zeker baat hebben bij de aanwezigheid van een andere hond. Bijvoorbeeld een wat oudere en rustige reu. 
 
Wie geeft haar het gouden mandje dat ze verdient? Je krijgt er de allerliefste hond voor terug!

Update 11-10-2019: Helaas zoeken we voor Minie een nieuw thuis. Haar baasjes vertellen het volgende over Minie: Minie (Zoey) is een super lieve en slimme hond, ze luistert goed en leert snel. Ze is een hele gevoelige hond die zo weinig mogelijk prikkels en veranderingen nodig heeft. Bij ons gezin zit ze helaas niet op haar plek, we zijn een druk samengesteld gezin en de ene keer zijn mijn kinderen of vriend er wel en de andere keer niet. Dat is helaas te onrustig voor haar omdat ze graag wil dat de roedel bij elkaar is en ze niet tegen veranderingen en alleen zijn kan, gaat ze uit angst plassen. Ik weet zeker dat als Minie een stabiel en rustig thuis krijgt, dat ze een fantastische hond zal zijn die dan helemaal tot rust komt en waar ze zichzelf weer word. Bij iemand die haar goed leiding kan geven en haar op een lieve manier de baas kan. Misschien met een andere stabiele hond die haar maatje kan zijn. Ze verdient echt een gouden mandje.

Intake 04-11-2018: Minie is het meest leuke pupje dat u ooit gezien heeft. Ze is klein van stuk, erg vriendelijk voor iedereen, sociaal, speels, heeft praatjes en met knuffels kunt u haar overladen. Ze wandelt aan de lijn als een echte professional. Minie houdt van lange wandelingen (uiteraard gericht op pupjes), worstelen en gek doen. 

Minie is geboren in een warenhuis ongeveer 50 km van Boekarest af. Ze had 7 nestgenootjes. Vader en moeder waren ook nog ter plekke (moeder is de rode hond, vader de donkere).

Dana Constanin werd door iemand gevraagd of ze de honden kon helpen en de moeder te steriliseren. De eerste keer dat Dana naar het warenhuis ging heeft ze de familie ontwormd en gevoed, want wat waren ze hongerig, zowel de pups als de ouders. 

Twee weken gingen voorbij voordat Dana een plekje wist om de honden te plaatsen. Maar dat was ook de tijd dat Dana te horen kreeg dat er nog maar 7 pups waren. De kleinste van de pups was al dagen in geen velden of wegen te bekennen. Maar toen Dana de pups kwam halen, kwam daar zomaar ineens het kleinste pupje aanwandelen. Minie was het kleinste pupje. Ze kon nog amper staat van de honger. 

Dana heeft de nestgenootjes van Minie naar een pension in Boekarest gebracht en met Minie ging ze naar de dierenarts. Omdat ze niet at en Dana bang was dat ze parvo had. Gelukkig was dit laatste niet zo. Ze woog toen nog maar 1200 gram. De dierenkliniek wilde Minie niet opnemen omdat ze bang waren dat ze ziek zou worden door de andere zieke honden, dus Dana moest Minie s'nachts in haar auto houden (een Ford Mini). De volgende dag vertrok Dana naar het buitenland voor werk en vrienden van Dana letten op haar en voedden Minie. Beetje bij beetje werd ze sterker. 

Een aantal van de nestgenootjes hadden tekenziekte en wormen. Eén pupje is helaas overleden. Minie was echt een geluksvogeltje en wilde leven! 

Minie is er klaar voor om op haar zelf te gaan wonen. De adoptant van Minie gaat een gelukkige zijn met dit kleine vrouwtje. Wees er snel bij, want Minie zal toch niet lang vrijgezel zijn?

Details

Urgent
Nee
Geslacht
Teef
Video
https://www.youtube.com/watch?v=EeQNa_f16w8
Geboortedatum (geschat)
23 augustus 2018
Schofthoogte (geschat)
60

Video

Video

Video

Video