banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 26 oktober 2014
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 60
Schofthoogte Groot
Toegevoegd :15-11-2018
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 25-02-2019: Helaas zijn we op zoek naar een nieuw baasje voor Alma, dit is wat de adoptant, nu gastgezin over Alma vertelt:  Alma is lief. Ze kan verschrikkelijk goed opschieten met Sammie, mijn andere en eerdere hond. Wat niet lukt is hen beide tegelijk uitlaten. Alma reageert negatief op andere honden en ook op scooters, soms zelfs op mensen (mannen). Sammie en Alma versterken elkaar in de opwinding naar wat voorbijkomt. Sammie gaat meedoen en ik kan ze bijna niet houden. 

Er is Alma zeker van alles te leren. Maar er is wel iemand nodig die ervaring heeft met honden. Als er iets voorbijkomt wat haar opwindt, is het moeilijk controle over haar te houden. Door de frustratie aan de lijn, durf ik haar niet meer los te laten. We zijn voor Alma op zoek naar een nieuw adres, omdat ze teveel geprikkeld raakt in de woonwijk waar ze nu woont. Ik kan er niet voor zorgen dat zij dagelijks haar energie voldoende kwijt kan. Alma is een schat van een hond, alleen is haar huidige omgeving niet goed passend voor Alma. Zij verdient, na alles wat zij heeft meegemaakt, een mooi leven en hoe erg ik dat ook vind, ik kan dat haar nu niet geven, vooral ook omdat het me met twee honden die elkaar versterken in negatief gedrag, niet lukt. We zoeken dus een adres voor Alma bij mensen die de ruimte hebben. Een huis met een tuin zou geweldig voor haar zijn. En misschien beter niet in een woonwijk. Eventueel zou ze bij een grote stabiele reu kunnen, maar dan moeten we kijken of het klikt. Alma is graag bij de mensen in de buurt en is ook zeker een huishond. Ze ligt graag naast je op de bank of bij je voeten. Daarnaast kan ze ook prima een paar uur alleen zijn. Alma is waaks, maar laat zich daarin goed corrigeren. 

Intake 16-11-2018: Alma is de meest mooie, leuke, loyale en trouwe herder die er is.

Tijdens een aantal van onze  bezoeken aan dit pension, viel dit meisje ons op. Elke keer was ze daar nog steeds aanwezig. Hoe kon dat toch, vroegen we ons af. Alma blijkt een baasje/rescuer te hebben die haar in het pension geplaatst heeft en trouw blijft betalen. Weken/maanden zit ze daar al. Daarom hebben we hebben we toestemming gevraagd aan haar baasje om haar te mogen plaatsen. En dat mag. En nu is Alma gereed om te reizen naar verre bestemmingen. Wie haalt dit mooi meisje uit dit pension?

Intake 26-10-2018: Deze prachtige herder met een prachtig karakter zal vele mensen de harten doen stelen. Ze is aanhankelijk, speels, attent en luistert naar haar naam. Ondanks dat deze dame in een pension leeft, is ze erg vrolijk en geniet van ieder bezoek.

Wie is de eerste die voor deze mooie meid wil gaan!

Details

Geboortedatum (geschat)
26 oktober 2014

Video