banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 15 maart 2017
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 30
Schofthoogte Klein
Toegevoegd :31-03-2019
Datum geadopteerd :08 september 2019

Informatie

Update 19-08-2019: 

Sjimmie is een lief en meestal rustig hondje.Hij lijkt iets op een boerenfoxje op korte pootjes.
Wanneer hij in de ochtend gaat wandelen is hij letterlijk en figuurlijk uitgelaten.
Hij vindt wandelen erg leuk, hij wil graag lekker snuffelen en alle geurtjes en de omgeving in zich opnemen.
Als er een grotere hond aan komt blijft hij stil staan en wil het liefste weg lopen. Kleine hondjes daar heeft hij geen problemen mee.
Aan de riem lopen gaat steeds een stukje beter. Hij trekt niet maar loopt nog wel wat van links naar rechts omdat overal iets te beleven valt.
In huis ligt hij graag in een open bench. Daar slaapt hij ook snachts in.
Soms is hij waaks als er iemand voorbij loopt maar voor de rest blaft hij weinig.
Oppakken vindt hij nog erg spannend. Kammen vindt hij fijn en gaat dan met zijn oogjes dicht staan. Hij laat alles makkelijk toe ook nageltjes knippen.
Sjimmie kan bij grotere kinderen geplaatst worden die goed weten hoe ze met een hondje om moeten gaan. Hij laat zich graag aaien. Een gezin met kleine kinderen is hem te druk.
Sjimmie is een aanhankelijk en mensgericht hondje dat van aandacht houdt. Hij wil dan ook graag een baasje dat genoeg tijd voor hem heeft. Een hondemaatje is prima maar niet noodzakelijk. Sjimmie speelt wel graag met een van de hondjes in het gastgezin. Met de kat gaat het ook goed, mits de katten aan een hond gewend zijn. Het oppaskonijn van het gastgezin vondt hij maar niks en blafte er naar.
Sjimmie is een lief en gezellig hondje dat een dito baasje zoekt.

Update 28-07-2019: Sjimmie is nu een week bij een tijdelijk opvanggezin en wat gaat hij vooruit! Van een bang wezeltje (voor mensen) bij Neli, is hij nu stapelgek op zijn tijdelijke vrouwtje. Hij wacht op haar als ze beneden komt en begroet haar blij. Sjimmie laat zich lekker verwennen met aandacht. Sjimmie maakt enorme vooruitgang.

Update 21-07-2019: Sjimmie is vandaag naar Nederland gekomen en verblijft momenteel in een gastgezin. Meer informatie volgt. 

Update 14-06-2019: Sjimmie is wat verlegener geworden, we denken dat het hem wat te druk is geworden, we hopen dat hij snel zal opvalllen met zijn lieve verschijning, zodat hij snel naar Nederland kan komen.

Update 04-02-2019: Sjimmie is enige tijd geleden door Neli uit de ps gehaald en naar haar asiel gebracht. Dit is een opluchting voor kleine Sjimmie. 

Intake 05-10-2018: Sjimmie verblijft op de meeste enge plek op aarde. In een dodingsstation in RoemeniĆ«. We denken ook dat zowel hij, als Sjors en Millie, net in de ps gezet waren en op een niet al te zachtzinnige manier. Sjimmie wist het eigenlijk niet meer. Zijn mensen nou wel of niet lief... moeilijk moeilijk. Maar, zoals u op het filmpje kan zien, was Sjimmie goed te porren voor een lekker snackje. Met staartje tussen de pootjes nam hij alles aan wat hij krijgen kon. En dat is een hele fijne eigenschap als een hond dat nog kan doen. En een handig trekje om Sjimmie later iets te leren als hij eenmaal bij u thuis is. 

Het DAN team omschrijven Sjimmie als een angstig, maar wel heel lief hondje. Een handig maatje om mee te nemen. Sjimmie verdient een baasje die verstand heeft van honden met een rugzakje. Zonder kleine kinderen. En een dosis geduld en liefde. 

Ziet u zich als het baasje van Sjimmie? Laat het ons horen.

Deze hond (6466) verblijft in een gemeenteasiel. Wij doen ons uiterste best de adoptie soepel te laten verlopen, maar hopen op uw begrip wanneer het anders loopt dan gepland.

Details

Geboortedatum (geschat)
15 maart 2017

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video