banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 28 juli 2014
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 25
Schofthoogte Klein
Toegevoegd :14-08-2018
Datum geadopteerd :28 juli 2014

Informatie

Update 10-10-2018: Het gastgezin vertelt:

Vulpitza is een aanhankelijk en actief hondje. Op bekend terrein is zij zelfverzekerd, maar op vreemde plekken moet ze even aan de omgeving wennen. Mensen vindt ze leuk en kwispelt aan een stuk door. Andere honden kan wel, maar die wil zij dan wel uitkiezen. Katten vindt zij niet interessant  met loslopende katten of andere dieren is zij nog niet bekend. Autorijden geen probleem, maar in een bench zitten vindt ze niet leuk. Binnen is Vulpitza een rustig hondje.

Vulpitza is niet geleerd om alleen te zijn, dit wordt nog getraind.

Update 07-10-2018: Vulpitza is vandaag in de opvang in Nederland gekomen. Meer info volgt. 

Intake 12-08-2018: In maart leefden twee kleine meisjes ( moeder Fetita en dochter Vulpitza) bij een oude man in de tuin. In een dronken bui heeft deze man moedertje zo hard geslagen dat zij blijvend invalide bleef. Deze man is door familie naar een tehuis gebracht en de kleine hummeltjes bleven alleen achter. Ze werden om de zoveel dagen gevoerd door iemand van de familie. Het was toen -20, dus met een waterbakje dat snel bevroren was dat niet ideaal. Samen moesten moeder en dochter het zien te overleven. Sneeuw etend en dicht tegen elkaar aankruipen om een beetje warm te worden. Gelukkig waren daar de dames van Red Panda en die hebben ze meegenomen naar de dierenarts. 

Vulpitza en mams sterkten daar aan en ze werden behandeld aan hartworm, waarvoor ze samen positief waren bevonden. Het tweetal werd overgeplaatst naar een kleinschalig pension. Nu zijn de twee spruiten gezond en klaar om af te reizen naar Nederland. Moeder Fetita heeft al een perfect plekje in Nederland, maar Vulpitza nog niet.
 
Vulpitza is nog een schitterend meisje. Ze is heel enthousiast en ontzettend lief. Ze gedraagdt zich soms tijden als een pupje, alles aan haar lijfje beweegt dan. Vulpitza is vriendelijk naar mensen en honden. Alleen alles wat wegrent of vliegt is een prooi voor haar. Ze heeft een ontzettend jachtinstinct, waarschijnlijk is dit een erfenis aan haar tijd dat ze voor zichzelf moest zorgen. Daarom plaatsen we Vulpitza niet bij katten, konijnen, cavia's etc etc. 
 
Wie is het ideale baasje?
 
Lees meer over moeder en dochter op: https://www.dogsadoptionsnederland.nl/actie-voor-pechvogels

.

 

Details

Geboortedatum (geschat)
28 juli 2014

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video