banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum (geschat) : 03 februari 2009
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (geschat in cm): 37
Schofthoogte Klein
Toegevoegd :07-03-2018
Datum geadopteerd :03 februari 2009

Informatie

Intake 07-03-2018: Lucky is een heel lief teefje die, door familieomstandigheden, op zoek is naar een nieuw baasje om van te houden en die van haar houdt. Haar huidige baasje vertelt:

Lucky is een vrolijk hondje. Ze is zwart met een klein wit befje en ze lijkt op een klein vosje. Iemand noemde haar ooit een half schippershondje. 

Lucky is zowel graag bij mensen als graag op zichzelf. Ze zoekt je op als je zit, zit heel graag op schoot en wil eindeloos geaaid worden. Samen wandelen vind ze heerlijk. Het lijkt altijd alsof ze in dagen niet buiten is geweest als ze weer naar buiten mag (behalve als het hard regent dan). Ze ruikt het liefst alles en overal. Ze is erg blij als zij een grote hond tegen komt en is ook dol op kleine hondjes. Echt spelen doet ze niet. Ze huppelt heel blij om deze honden heen.  

Lucky heeft er geen problemen mee als je even geen tijd voor haar hebt. Ze ligt dan rustig op haar plekje en wacht totdat je tijd voor haar hebt. Ook een rondje die wat later is dan gewoonlijk vind ze geen probleem. 

Ze heeft wel de neiging om te blaffen tegen mensen die voor de deur staan, om je te beschermen.  Vuurwerk vind zij niet eng. Ze wil je er juist tegen beschermen door er zo nodig tegen te blaffen. 

Lucky is nooit ziek. Ze had wel toen zij in Nederland kwam enkele ontstoken tanden die er uit zijn getrokken. 

Als Lucky  ergens nieuw is dan eet zij de eerste dagen heel slecht tot niet. Daaraan merk je dat zij het spannend vind. Verder is zij erg rustig en afwachtend. Zij kan heel goed brokken eten, helemaal fijn vind ze het als deze iets verzacht zijn met olie. Om haar naar je toe te laten komen als zij los loopt zijn koekjes geen echte optie, want die eet ze niet. Wel worst. Action heeft soms van die tubes met worst waaraan een hond kan likken.  

Onze dieren zoeken contact, maar Lucky wil dit liever niet. Daarom is ons idee dat zij beter zou gedijen  als zij in een gezin zou komen zonder andere dieren. Al gaat ze prima met katten. 

Lucky kan kinderen goed hebben, maar niet te veel aan haar trekken en duwen! Dan gaat ze grommen en uiteindelijk een kleine waarschuwende hap.

Lucky kan heel goed loslopen, maar is niet echt gericht op de baas de eerste periode. Omdat zij al zoveel heeft meegemaakt merken wij dat hechting veel tijd kost. Ten minste een half jaar. Tijdens het wandelen werd ook geadviseerd om haar aan de riem te houden en op te passen voor weglopen. In het begin heeft zij dit ook diverse keren weggelopen via de poort op tijdens de wandeling toen ze even los mocht.  Als je met Lucky gaat wandelen dan merk je al gauw dat zij overal haar plasje doet. Je kunt haar hierin sturen. Lucky is heel goed corrigeerbaar. 

Lucky blaft niet als zij bij anderen in huis is, wel in haar eigen huis.   

Met grote tegenzin laten we Lucky gaan. Ze mag bij ons blijven totdat er een fijne plek voor haar gevonden is. 

Details

Geboortedatum (geschat)
03 februari 2009

Video

Video