banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 16 juli 2013
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 60
Schofthoogte Groot
Toegevoegd :11-02-2018


Informatie

Update 11-02-2018: Onze lieve Sophie. Helaas hebben wij besloten een ander huisje voor haar te zoeken. 

Ze is de laatste tijd erg onzeker geworden en kan geen rust vinden in huis. 
Ik weet dat ze erg blij en opgetogen is als er andere honden in huis komen, hier word zij zekerder van, ze is een echt roedeldier. En daarom zou het zo fijn zijn als er in het nieuwe huis 1 of meerdere  honden zouden  zijn. 

Sophie is echt een schat en een echte knuffelkont, het liefst ligt ze heel de dag bij je op de bank te knuffelen.

Voor kinderen is ze ook heel lief en zacht wij hebben nooit problemen gehad met haar en onze zoon van 4. Ze trekt zich wel altijd terug als hij beneden aan het spelen is, want dat vind ze te druk, dus voor haar zou het prettiger zijn met niet al te kleine kinderen te wonen. 

Ik hoop dat we iemand voor haar kunnen vinden die haar rust geeft en waar ze zich prettig bij voelt in huis. En wat helemaal fijn zou zijn een speelmaatje waarmee het klikt. Dat verdient ze namelijk! 
 

Update 04-07-2016: Sophie's huidige baasje vertelt: Sophie is nu 2 jaar bij ons en het is echt een lieverd. Ze is heel zacht van karakter, ook naar mijn zoontje toe. Ook al is hij vaak druk en vind ze dat minder prettig en  trekt ze zich altijd terug op een rustig plekje. Sophie schrikt snel van harde geluiden en onverwachte bewegingen, maar dat komt waarschijnlijk omdat ze is aangereden geweest in roemenie en daar een trauma van heeft overgehouden.


Buiten vind ze het heerlijk om een stukje te gaan rennen en ook zwemmen vind ze erg leuk! Ze luisterd goed, alleen als er meerdere honden aankomen word ze onzeker en durf ze niet door te lopen, als ze eenmaal gewend is vind ze het stiekem toch wel leuk. ze vind spelen met andere honden heerlijk en ik merk dat ze dat ook mist, een maatje thuis, want ze is nog een jonge hond van 3 die haar ei kwijt moet. 

Door haar ongeluk heeft ze een heupoperatie moeten ondergaan en heeft ze daar helaas een zwak been aan overgehouden. Als die overbelast is geraakt door teveel spelen of rennen gaat ze mank lopen. Het doet geen pijn verteld onze dierenarts het is meer een ongemakkelijk gevoel, dus we moeten altijd een beetje rustig aan doen met haar.

Sophie heeft iemand nodig die rustig en veel geduld heeft anders word ze onzeker en dat is niet de bedoeling. In huis is ze rustig en lief en ligt ze graag bij je op de bank te kroelen, toen wij nog een tuin hadden lag ze het liefst heel de dag buiten.

Ik vind het echt heel erg om afstand van haar te doen, maar ik merk dat ze hier vereenzaamd en onzekerder word en dat verdiend ze niet na alles wat ze heeft meegemaakt. 

Details

Urgent
Nee
Geslacht
Teef
Schofthoogte
60
Geboortedatum
16 juli 2013