banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum (geschat) : 14 juli 2013
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (geschat in cm): 65
Schofthoogte Groot
Toegevoegd :21-01-2018
Datum geadopteerd :14 juli 2013

Informatie

Update 23-01-2018: Met Dice zal er nog wel getraind worden. Dice vindt andere honden, zowel aan de lijn als loslopend, toch wel een beetje eng. Ook is hij, sinds de geboorte van de baby, erg beschermend en jaagt iedereen weg bij de kinderwagen. 

In huis leeft hij samen met een husky teefje van bijna 9 jaar, en de logees zijn hier ook geregeld. Dice loopt geregeld met een hele groep, inclusief een hondenuitlaatservice, waar dit allemaal wel goed gaat en dit zijn allerlei verschillende honden van verschillende leeftijden, dus hier heeft hij geen voorkeur in, zijn allemaal vriendjes. Dice wil wel graag spelen met de andere hond en katten, dus hij zal zich erg eenzaam voelen wanneer hij geplaatst word waar geen andere hond is.

Met visite laat hij heel duidelijk weten dat hij er is,  zoekt zijn veilige plek (bench) en laat zich nog een tijdje horen. Hierin wordt hij vrijgelaten en blijft dit doen. Uiteindelijk gaat hij zelf kennis maken wanneer het onbekenden voor hem  zijn. Als je eenmaal zijn hart gewonnen hebt is hij geweldig voor visite, dan komt ie lekker knuffelen. 
 
 

Intake 21-01-2018: Dice, voorheen Dusty, zoekt een nieuw baasje. Zijn huidige baasje vertelt:

Helaas ga ik via deze weg nu toch opzoek naar een nieuw forever home voor Dice (voorheen Dusty).

Dice is in oktober 2013 naar Nederland gekomen en leeft hier samen met nog een hond en twee katten in huis. Met deze drie is hij dikke vrienden, alleen op straat vind Dice het wel leuk om achter katten aan te gaan. De reden dat wij afstand van Dice willen doen is omdat Dice straatangst heeft. En met een kinderwagen en een trekkende Dice is niet te doen. Dice is gék van ons één jarig dochtertje en zo ontzettend lief voor haar, maar helaas ook te enthousiast en daardoor te lomp met haar. Hij loopt haar geregeld onbewust omver met gevolg dat hij meer in zijn bench of mand ligt wanneer zij rond loopt.
 
Dice is ontzettend lief en heeft een groot hart, is sociaal naar andere honden en wil graag leren. Ook kan hij heel goed met kinderen, is alleen lomp in zijn gedrag. Hij heeft wel iemand nodig die met veel geduld de juiste begeleiding geeft. Minpuntje is dat hij een chronische oorontsteking heeft, wat dus geregeld schoongemaakt moet worden. Afgelopen september heeft er ook een operatie aan dit oor plaatsgevonden, doordat zich een bloedoor had ontwikkeld. Dit is netjes genezen, bijna niet meer zichtbaar, maar de ooronsteking blijft. Ook denkt Dice dat hij op de wereld is gekomen als waakhond en laat zich graag horen wanneer er mensen voor de deur staan. Dice kan langere tijd alleen thuis blijven, is een bench gewend en vind het heerlijk om autoritjes te maken. Ook kan hij op rustige losloopgebieden los lopen.
 
Wie valt voor deze grote lieverd en geeft hem een nieuw  thuis?

Details

Geboortedatum (geschat)
14 juli 2013