banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 24 september 2012
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 43
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :16-12-2018
Datum Gereserveerd :

Informatie

Update 15-09-2019: Anuska is hier inmiddels een ruim een week en ze is in principe zindelijk. Wandelen is spannend, maar ze loopt wel met mij en Dobber mee. Het is geen hond die kilometers nodig heeft om gelukkig te zijn.

Ze is een aantal keren alleen thuis geweest met Dobber, dit gaat prima. Op spannende momenten let ze erg op Dobber of mij, dus ze vindt het fijn om bij een mens of andere, stabiele hond in de buurt te zijn.

Inmiddels heeft ze ook kinderen ontmoet, dit gaat prima. Ze is wel gespannen, maar neemt toch lekkers aan een laat zich aaien. Er zit geen greintje kwaad in!

Ze reageert afwachtend naar katten, maar is eerder bang, dan agressief. Ik denk dat ze daar prima mee samen zou kunnen leven.

Al met al is het een ontzettend lief, aandoenlijk, gemakkelijk en zeer adoptabel hondje dat weinig eisen stelt. Ze is het ideale gezelschapshondje.

Update 12-09-2019: Anuska is op 8 september in Nederland aangekomen en verblijft bij een gastgezin. Dit is wat het gastgezin over Anuska vertelt: 

Anuska is een erg mensgericht hondje. In de korte tijd dat ze nu bij mij is, ligt ze graag bij me in de buurt. Ga ik even weg, dan staat ze me (samen met mijn hond Dobber) al kwispelend op te wachten als ik terugkom. Ze ziet zichzelf als schoothondje, want als ze de kans zou krijgen, zou ze strak tegen me aan liggen op de bank. 
Visite wacht ze blij op bij de deur, de mensen worden besnuffeld en ze is tot nu toe vriendelijk naar iedereen. Zelfs een 'enge' man in een rolstoel kreeg een likje over de hand en kwispeltjes tijdens het aaien.
Anuska observeert en onderzoekt. Schrikt ze ergens van? Dan loopt ze even weg en komt weer terug om het te besnuffelen, of gaat op een afstandje observeren. Als ze iets echt niet vertrouwt, loopt ze een paar meter weg, maar komt wel bij je als je op de hurken zit en haar roept. 
Buiten ontdooit ze steeds meer. Ze zit aan de lange lijn (8 meter) en gaat bedeesd op onderzoek uit. Ook heeft ze een onweerstaanbaar geurtje ontdekt in mijn tuin, waar ze vol overgave in heeft liggen rollen. 
Anuska is een ideaal huisgenootje. Rustig, vriendelijk en (zoals het nu lijkt) zonder extreme angstreacties. Een droomhondje! Ook letterlijk, want volgens mij droomt deze dame elke keer als ze in slaap valt. Pootjes beginnen te trappelen, oogjes knipperen en het dropneusje wiebelt heen en weer. Extra lief detail: zelfs haar oortjes bewegen mee.
Dit fijngebouwde hondje is nog niet getest met katten en kinderen. Ze is wel sociaal naar andere honden en heeft geen kapsones; ze is liever een volger, dan een leider. 
Kritische noot: Anuska is hier nog maar een dag. Het is altijd even afwachten hoe een hondje zich ontpopt. Voor nu ben ik erg verrast over alle potentie die ze laat zien. Er móet toch iemand verliefd worden op dit delicate Roemeentje?

Update 09-12-2018: Waarom ziet nu niemand hoe ontzettend leuk Anuska is? Ze is zo'n vrolijke, spontane noot en gaat iemand heel erg blij en gelukkig maken. Maar dan moet diegene Anuska wel opmerken. Hallo Baasje, hier ben ik!!!

Update 23-11-2018: Anuska is nog steeds even vrolijk, vindt bezoek gezellig en de aandacht die ze ervan krijgt. Wel moet ze altijd eerst even wennen.

Update 22-03-2015: Anuska is een erg lieve, aanhankelijk en leuke hond voor mensen die ze kent. Leert ze nieuwe mensen kennen dan kijkt ze flink de-kat-uit-de-boom. Maar dat mag ook.

Update 10-08-2013: Neli kan lezen en schrijven met Anuska. Naar Bianca en Ton was ze wat verlegen. Dit betekent dat ze een beetje de kat-uit-de-boom kijkt en wat voorzichtig is. Maar als ze iemand eenmaal goed kent, dan is ze 's werelds beste vriendin.

Anuska is namelijk nooit verder gekomen dan het asiel. Dus als zij geadopteerd wordt, is de wereld, buiten het asiel, best een drukke en enge plek, daar ze aan zal moeten wennen. Dus baasjes met geduld en ervaring is wel een must. Maar wat zal ze, als ze eenmaal gewend is, een leukert zijn voor mens en dier. Want Anuska is namelijk een zeer lief honneponnetje.

Nederland is fan van honden als Anuska. Velen lookalikes zijn in het verleden geadopteerd. Dit wensen we ook voor Anuska. Ze zou er goed in een rijtjeshuis passen met een heerlijke tuin. Wie komt haar van Schiphol halen?

Update 20 april 2013 : Deze blonde prinses is een prima hondje, beetje verlegen nog, maar ze weet haar staartje ook goed te gebruiken. Ze geniet van aandacht, zou dat graag wat meer krijgen, in het asiel is daar te weinig tijd voor.

8 februari 2013 : Kleine Anuska zit lekker in het stro. Veilig in het asiel van Neli in Calarasi. Anuska werd door hondenvangers in het gemeenteasiel gestopt, en dat is een erg nare plek. Ze werd gered door een dierenarts, samen met haar zusje Alba.

Anuska en Alba waren allebei een poosje ziek maar dankzij de dierenarts zijn ze er helemaal bovenop gekomen. Anuska is een dotje, een roosje in de knop. Ze heeft haar nare avontuur achter zich en hoopt op een mooie toekomst.

Wie wil dit roosje koesteren en brengt haar helemaal tot bloei?

Details

Geboortedatum (geschat)
24 september 2012

Video

Video

Video

Video

Video

Video