banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 24 september 2012
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 43
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :01-05-2020
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 01-05-2020: Anuska heeft het prima naar haar zin bij haar gastgezin in Nederland.  Op zomerse dagen ligt ze languit in de zon te genieten van de warmte. Maar als het regent is ze liever binnen, want van natte voeten houdt ze niet. 

Vreemde mensen ontmoeten blijft wel wat spannend. Ze heeft hierbij veel steun aan haar hondenmaatje Dobber en mij, want zo lang wij kalm blijven, kalmeert ze zelf ook. Ze laat zich alleen aaien als ze een klik met iemand heeft, waarbij vrouwen minder eng zijn dan mannen. Kinderen zijn oke, zolang ze rustig blijven. 
Verder is ze gewoon een heel lief meisje dat op zoek is naar de juiste plek . Een andere, stabiele hond waar ze zich aan kan optrekken is belangrijk en onmisbaar voor haar.  Een tuintje om lekker in rond te scharrelen ( en evt. de eerste tijd haar behoefte in te mogen doen) 
Anuska wil graag een baasje dat haar begrijpt en op zachte manier met haar omgaat. Want als ze je vertrouwt, is ze echt een ontzettend vrolijk en aanhankelijk hondje.
Wie geeft dit prachtige meisje haar welverdiende en lang verwachte forever home?

Update 26-10-2019: Anuska heeft een kort uitstapje gemaakt met een adoptant, bleek niet de goede match. Anuska wacht geduldig af. Dit is wat de huidige opvang over Anuska vertelt:

Anuska is een gevoelig hondje. Ik noem het wel eens 'delicaat'. Dit meisje heeft een rustig, lief baasje nodig die begrijpt dat ze soms wat geduldig moet zijn met haar. En daarnaast een stabiele andere hond die haar helpt op spannende momenten.
 Als die beide dingen er zijn, dan is dit werkelijk het meest gemakkelijke hondje dat je kunt krijgen: rustig, gehoorzaam en ontzettend gericht op het baasje. Want heeft Anuska een klik met iemand, dan is ze ook heel snel gehecht.
'Nussie' weet feilloos in te schatten of ze iemand mag, of niet. Is de klik er, dan komt ze snuffelen en laat ze zich al snel aaien en geniet ze van de aandacht. Dit geldt vooral voor vrouwen, maar in mindere mate ook voor mannen (die moeten gewoon iets geduldiger zijn). 
Komt er visite waar ze die klik niet mee voelt? Dan zondert ze zich wat af en gaat lekker op haar eigen plekje liggen. Ook in drukke situaties zal ze zich eerder afzonderen, dan in het middelpunt te willen staan.
Bij voorkeur heeft een nieuw baasje ook een tuintje. Want voor een gevoelig hondje als zij is het lastig om direct tijdens het wandelen haar behoefte te doen. Een tussenstop in de tuin is gemakkelijker dan direct je behoefte doen in de nieuwe, onbekende omgeving. 
Naarmate ze de buurt leert kennen, zal ze aanwennen om tijdens het wandelen te plassen en poepen.
Al met al is het een hele lieve hond die als ze haar draai gevonden heeft, het leukste viervoetertje ooit is.

Update 15-09-2019: Anuska is hier inmiddels een ruim een week en ze is in principe zindelijk. Wandelen is spannend, maar ze loopt wel met mij en Dobber mee. Het is geen hond die kilometers nodig heeft om gelukkig te zijn.

Ze is een aantal keren alleen thuis geweest met Dobber, dit gaat prima. Op spannende momenten let ze erg op Dobber of mij, dus ze vindt het fijn om bij een mens of andere, stabiele hond in de buurt te zijn.

Inmiddels heeft ze ook kinderen ontmoet, dit gaat prima. Ze is wel gespannen, maar neemt toch lekkers aan een laat zich aaien. Er zit geen greintje kwaad in!

Ze reageert afwachtend naar katten, maar is eerder bang, dan agressief. Ik denk dat ze daar prima mee samen zou kunnen leven.

Al met al is het een ontzettend lief, aandoenlijk, gemakkelijk en zeer adoptabel hondje dat weinig eisen stelt. Ze is het ideale gezelschapshondje.

Update 12-09-2019: Anuska is op 8 september in Nederland aangekomen en verblijft bij een gastgezin. Dit is wat het gastgezin over Anuska vertelt: 

Anuska is een erg mensgericht hondje. In de korte tijd dat ze nu bij mij is, ligt ze graag bij me in de buurt. Ga ik even weg, dan staat ze me (samen met mijn hond Dobber) al kwispelend op te wachten als ik terugkom. Ze ziet zichzelf als schoothondje, want als ze de kans zou krijgen, zou ze strak tegen me aan liggen op de bank. 
Visite wacht ze blij op bij de deur, de mensen worden besnuffeld en ze is tot nu toe vriendelijk naar iedereen. Zelfs een 'enge' man in een rolstoel kreeg een likje over de hand en kwispeltjes tijdens het aaien.
Anuska observeert en onderzoekt. Schrikt ze ergens van? Dan loopt ze even weg en komt weer terug om het te besnuffelen, of gaat op een afstandje observeren. Als ze iets echt niet vertrouwt, loopt ze een paar meter weg, maar komt wel bij je als je op de hurken zit en haar roept. 
Buiten ontdooit ze steeds meer. Ze zit aan de lange lijn (8 meter) en gaat bedeesd op onderzoek uit. Ook heeft ze een onweerstaanbaar geurtje ontdekt in mijn tuin, waar ze vol overgave in heeft liggen rollen. 
Anuska is een ideaal huisgenootje. Rustig, vriendelijk en (zoals het nu lijkt) zonder extreme angstreacties. Een droomhondje! Ook letterlijk, want volgens mij droomt deze dame elke keer als ze in slaap valt. Pootjes beginnen te trappelen, oogjes knipperen en het dropneusje wiebelt heen en weer. Extra lief detail: zelfs haar oortjes bewegen mee.
Dit fijngebouwde hondje is nog niet getest met katten en kinderen. Ze is wel sociaal naar andere honden en heeft geen kapsones; ze is liever een volger, dan een leider. 
Kritische noot: Anuska is hier nog maar een dag. Het is altijd even afwachten hoe een hondje zich ontpopt. Voor nu ben ik erg verrast over alle potentie die ze laat zien. Er móet toch iemand verliefd worden op dit delicate Roemeentje?

Update 09-12-2018: Waarom ziet nu niemand hoe ontzettend leuk Anuska is? Ze is zo'n vrolijke, spontane noot en gaat iemand heel erg blij en gelukkig maken. Maar dan moet diegene Anuska wel opmerken. Hallo Baasje, hier ben ik!!!

Update 23-11-2018: Anuska is nog steeds even vrolijk, vindt bezoek gezellig en de aandacht die ze ervan krijgt. Wel moet ze altijd eerst even wennen.

Update 22-03-2015: Anuska is een erg lieve, aanhankelijk en leuke hond voor mensen die ze kent. Leert ze nieuwe mensen kennen dan kijkt ze flink de-kat-uit-de-boom. Maar dat mag ook.

Update 10-08-2013: Neli kan lezen en schrijven met Anuska. Naar Bianca en Ton was ze wat verlegen. Dit betekent dat ze een beetje de kat-uit-de-boom kijkt en wat voorzichtig is. Maar als ze iemand eenmaal goed kent, dan is ze 's werelds beste vriendin.

Anuska is namelijk nooit verder gekomen dan het asiel. Dus als zij geadopteerd wordt, is de wereld, buiten het asiel, best een drukke en enge plek, daar ze aan zal moeten wennen. Dus baasjes met geduld en ervaring is wel een must. Maar wat zal ze, als ze eenmaal gewend is, een leukert zijn voor mens en dier. Want Anuska is namelijk een zeer lief honneponnetje.

Nederland is fan van honden als Anuska. Velen lookalikes zijn in het verleden geadopteerd. Dit wensen we ook voor Anuska. Ze zou er goed in een rijtjeshuis passen met een heerlijke tuin. Wie komt haar van Schiphol halen?

Update 20 april 2013 : Deze blonde prinses is een prima hondje, beetje verlegen nog, maar ze weet haar staartje ook goed te gebruiken. Ze geniet van aandacht, zou dat graag wat meer krijgen, in het asiel is daar te weinig tijd voor.

8 februari 2013 : Kleine Anuska zit lekker in het stro. Veilig in het asiel van Neli in Calarasi. Anuska werd door hondenvangers in het gemeenteasiel gestopt, en dat is een erg nare plek. Ze werd gered door een dierenarts, samen met haar zusje Alba.

Anuska en Alba waren allebei een poosje ziek maar dankzij de dierenarts zijn ze er helemaal bovenop gekomen. Anuska is een dotje, een roosje in de knop. Ze heeft haar nare avontuur achter zich en hoopt op een mooie toekomst.

Wie wil dit roosje koesteren en brengt haar helemaal tot bloei?

Details

Geboortedatum (geschat)
24 september 2012

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video