banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 05 mei 2016
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 48
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :12-07-2018
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 01-12-2019: Bert voelt zich steeds meer op zijn gemak en wordt zelfverzekerder. Rennen was al zijn hobby, maar met andere honden spelen gaat nu ook prima. Bert heeft geen voorkeur in reuen of teven, als zij maar aardig zijn. Aan de lijn lopen gaat goed, maar hij blijft alles om zich heen wel spannend vinden. Bert wordt niet angstig en raakt niet in paniek. Bert moet de tijd krijgen om aan andere mensen te wennen en een gezin met kinderen is daarom niet geschikt. Bert kan ook samen met Ernie geplaatst worden, zijn broer.

Update 15-09-2019: Bert blijft nog wat onzeker. Hij vindt het niet leuk als hij vrijloopt en dat de lijn achter hem over de grond mee gesleept word en dat heeft nog wel invloed op zijn gevoel van vrijheid.

Update 14-09-2019: De eerste kennismaking van Bert op een feestelijke markt met muziek en demonstraties. Het was allemaal nieuw voor hem maar hij heeft zich kranig gehouden. Ondanks hij vaak schrok van alle plotselinge geluiden, rennende kinderen en de muziek herstelde Bert zich snel. Hij bleef soms even stilstaan om te snuffelen en dat is een goed teken.
Bert zoekt een baas die met hem op een rustig tempo alles laat ontdekken. Het is een nieuwsgierige hond waardoor hij zijn onzekerheden op de achtergrond laat.
Alleen over een houtenbrug lopen was te eng. Als het hem even te veel wordt gaat hij tegen je benen zitten en blijft wel kijken naar de drukte, als het voorbij is loopt hij weer met je mee en kijkt je zo nu en dan aan. Hij houdt contact met je tijdens het lopen.

Update 07-09-2019: Bert gaat het leven steeds leuker vinden nu hij zelfverzekerder wordt. Door zijn nieuwsgierigheid durft hij meer te laten zien van zijn karakter: speels, vriendelijk, zachtaardig en leergierig.
Mensen vindt hij wel interessant als zij op een rustige manier naar hem toekomen en op afstand gehurkt blijven zitten zodat hij eerst de tijd krijgt om alles even in zich op te kunnen nemen.
Hij is gewend om altijd met een anderen hond samen te zijn en zal tijd nodig hebben om alleen te zijn als hij buiten wel honden kan zien. Als dat niet het geval is gaat hij lekker op de bank slapen.
Bert is zindelijk, kan aan de lijn lopen, heeft geen probleem met mannen, hersteld snel na een schrikreactie en bijt ook niet, vindt het leuk om aangehaald te worden en sloopt niets.
Moet nog wel wennen aan het verkeer, moet langzaam opgebouwd worden en er zullen nog veel geluiden zijn die hij niet kent. Bert is geen dominante hond, het is een smalle hond van 16 kg en 48 cm, net boven de knie.

Update 26-08-2019: Bert wordt wat vrijer in de vreemde wereld voor hem, zijn nieuwsgierigheid helpt hem daarbij, hij durft meer te laten zien van zijn karakter: speels, vriendelijk, zachtaardig en leergierig.

 
Mensen vindt hij wel interessant als zij op een rustige manier naar hem toekomen en op afstand gehurkt blijven zitten zodat hij eerst de tijd krijgt om alles even in zich op te kunnen nemen.
Hij is gewend om altijd met zijn broer Ernie samen te zijn, zal dus tijd nodig hebben om te wennen om alleen te zijn. Als het rustig om hem heen is, gaat hij lekker op de bank slapen.
Bert is zindelijk, kan in een rustige omgeving aan de lijn lopen, heeft geen probleem met mannen, hersteld snel na een schrikreactie en vindt het leuk om aangehaald te worden. Bert maakt niets kapot.
Moet nog wel wennen aan het verkeer, moet langzaam opgebouwd worden en er zullen nog veel geluiden zijn die hij niet kent. Bert is geen dominante hond naar andere honden.

Update 10-08-2019: Bert verblijft in een gastgezin, deze vertelt: Bert is een vriendelijke en blije hond. Hij kwispelt veel, maar zijn angst overheerst nog, waardoor hij nog terughoudend is. Alles is nog vreemd voor hem en hij zal nog wat tijd nodig hebben om relaxt rond te kunnen lopen. 

Update 28-07-2019: Bert is naar Nederland gereisd en verblijft nu bij een gastgezin. Meer informatie volgt.

Update 08-07-2018: Bert is bezocht in het pension. Bert wordt vrijer in bewegen, speelt en rent graag, en heeft zelfs tweemaal een snoepje uit de hand gepakt. 

Update 03-03-2018: Bert ziet er stoer uit, maar schijn bedriegt, eigenlijk is hij erg verlegen. Zijn interesse en nieuwsgierigheid zijn een pré, bij ervaren mensen zal hij meer dan trouw zijn aan zijn baas. Bert is samen met zijn grote broer overgebracht naar een pension in Boekarest, hier hebben ze wat meer bewegingsvrijheid en proberen de medewerkers ze wat te socialiseren.

Update 04-03-2017: Bert is al flink gegroeid en de vacht is niet meer grijs maar mooi blond. Bert is de kleinere van het duo en heeft een gladdere vacht. Bert is wel enorm verlegen en heeft echt belang bij een heel zekere en ervaren baas, waarvan Bert kan leren en opbloeien. Mooi stabiele hond ernaast zou mooi zijn. Bert is alleen geen ladiesman, hij vindt teven niet leuk. En daardoor wordt hij niet bij teven geplaatst. Ook word hij niet bij kleine kinderen geplaatst.

Update 17-11-2016: Bolletje wol Bert is nu alweer 48 cm hoog schoon aan de haak en we denken dat hij nog niet is uitgegroeid. Dus baasjes die op zoek zijn naar een heerlijke grote hond, dit is uw kans.

Bert en broer Ernie verblijven in het pension in Boekarest. Maar ze hebben grotere ambities. Bert hunkert naar een eigen baasje en een warm mandje. Bert is wat minder zeker dan zijn broer Ernie. Maar hij heeft wel een ervaren baasje nodig en hij wordt niet bij kleine kinderen geplaatst.

Intake 10-07-2016: Bert werd samen met Ernie van de straat gehaald door Bianca en Ton. Die zagen de twee op gevaarlijk gebied scharrelen en wisten dat ze twee dit waarschijnlijk niet gingen overleden. Bert en Ernie zijn waarschijnlijk broers.

Het duo werd eerst naar Carmen in Popesti gebracht, maar ze konden daar niet blijven. Ze werden naar de dierenkliniek in Boekarest gebracht. Daar hebben ze een 4D test gehad. Gelukkig negatief. Ze zijn ontwormd, ontvlooid, gevaccineerd en gesteriliseerd. De twee zijn daarna naar overgebracht naar het pension, waar ze nu verblijven en wachten op een baasje.

Bert is ietsje meer flufferiger van vacht dan "broer" Ernie. Hij is nog een hele jonge pup dat nog veel zal moeten leren. We plaatsen Bert niet bij kleine kinderen.

Wie o wie wilt het baasje van Bert zijn?

 

 

 

Video's:

 

01-12-2019:

Details

Geboortedatum (geschat)
05 mei 2016

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video