banner3

Geplaatst op 12-07-2018
Aanbevolen:
Geslacht : Reu
Geboortedatum (geschat): 05 mei 2016
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (Geschat in cm): 53
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :12-07-2018
Telefoon: +31 (0) 6-37403780


Informatie

Update 15-09-2019:Ernie geniet steeds meer van het leven. Na een paar keer flink gerend te hebben wil hij weer terug naar huis.

Voor de eerste keer een wandeling op een markt met veel muziek. Ernie moet hier even aan wennen en loopt wat zoekend tussen de mensen. Van de wandeltocht die net van start is gegaan is hij niet onder de indruk. Ernie vindt al de lekkere geuren veel interessanter en hij kijkt goed om zich heen.
Ernie is geen hond die naar andere mensen toeloopt maar vindt
het ook niet erg als er veel mensen lopen. Blijft ook rustig naast je staan al je met iemand in gesprek bent. Het verkeer is geen probleem maar teveel lawaai hoeft nou ook weer niet.

Ernie is een vriendelijke rustige hond. Als hij je nog niet kent is hij afwachtend en onzeker. Bij een schrikreactie hersteld hij snel en blijft lief en zachtaardig. Zal niet gaan bijten. Hij houdt van wandelen en vindt pony's wel interessant.
Hij is zindelijk, loopt prima aan de lijn mee, is binnen rustig en blaft weinig.
Ernie heeft mij wel vrij snel zijn vertrouwen gegeven maar het moet rustig opgebouwd worden. Dit geldt ook in het verkeer.
Hij wil graag aangehaald worden en beweegt dan met heel zijn lichaam op afstand maar het laatste stapje om naar je toe te komen is soms moeilijk.
Ernie zal een trouwe aanhankelijke hond worden.

Update 26-08-2019: Ernie is een vriendelijke rustige hond. Als hij je nog niet kent is hij afwachtend en onzeker. Bij een schrikreactie herstelt hij snel en blijft lief en zachtaardig. Hij houdt van wandelen en vindt pony's wel interessant.
Hij is zindelijk, loopt prima aan de lijn mee, is binnen rustig en blaft weinig. Het vertrouwen van Ernie krijgen moet rustig opgebouwd worden. Verkeer zal hij ook nog aan moeten wennen.

Hij wil best aangehaald worden en beweegt dan met heel zijn lichaam op afstand, maar het laatste stapje om naar je toe te komen is soms moeilijk. 
Ernie zal een trouwe aanhankelijke hond worden.

Update 18-08-2019: Ernie zoekt een baas die tijd en geduld heeft om met hem zijn nieuwe omgeving te verkennen. Ernie krijgt steeds meer zelfvertrouwen. Het verkeer is nog onbekend terrein met de vele bijbehorende geluiden, hier wordt aan gewerkt. 

Update 03-08-2019: Zijn gastgezin vertelt: Op 28 juli is Ernie in Nederland aangekomen met zijn broer Bert.
Ernie moet nog wennen aan zijn nieuwe leefgebied en is nog wat terughoudend,,maar hij gaat wel kwispelen met zijn staart als hij me ziet aankomen. Aan de lijn en tuig lopen vindt hij prima, maar is blij als hij terug kan naar het nu al bekende gedeelte. Ernie is zindelijk, vindt aandacht fijn en hersteld snel na een schrikreactie. Hij heeft geen probleem met mannen.

Update 28-07-2019: Ernie is naar Nederland gekomen en verblijft bij een gastgezin. Meer informatie volgt. 

Update 03-03-2018: Ernie is met zijn broer Bert overgebracht naar een pension in Boekarest. De twee zaten erg ver buiten Boekarest, waardoor het bezoek aan aan hen te wensen overliet. In het pension waar ze nu verblijven hebben ze ook wat meer beweging en is er wat mogelijkheid tot socialisatie. Ernie kan dit goed gebruiken, hij is erg verlegen. Ernie is een goede hond, maar het zal veel tijd en liefde vergen om dit mannetje wat vertrouwen te geven. Ernie wordt alleen geplaatst bij ervaren mensen en niet bij kinderen.

Update 04-03-2017: Ernie is een mooie beer geworden en mooi van kleur. Net als Bert, wil Ernie ook geen dames om zich heen. Ook is Ernie wat vrijer dan Bert in zijn doen en laten. Ernie is groter dan Bert en Bert heeft een wit streepje op zijn neus, waarmee hij te onderscheiden is van zijn broer. 

Ernie heeft een ervaren baas nodig om hem weer vertrouwen te geven in de mensheid. Hij wordt niet bij kleine kinderen geplaatst.

Update 17-11-2016: Ernie is een flink stuk de hoogte in geschoten en wat een plaatje is hij. Ernie is wel erg onzeker. Het pensionleven doet hem geen goed. Na veel geduld wint zijn nieuwsgierigheid het vaak wel, maar dit zal veel tijd, liefde en een hoop geduld vergen. We zoeken daarom een ervaren baasje voor Ernie, die zich wil inzetten om dit manneke zekerder te maken. Ernie wordt niet bij kleine kinderen geplaatst. We hopen dat er zich een baasje aandiend. Hoe langer hij blijft zitten hoe verder hij zal afglijden. Dat willen we niet.

Intake 10-07-2016: Ernie werd samen met Bert van de straat gehaald door Bianca en Ton. Die zagen de twee op gevaarlijk gebied scharrelen en wisten dat ze twee dit waarschijnlijk niet gingen overleden. Ernie en Bert zijn waarschijnlijk broers.

Het duo werd eerst naar Carmen in Popesti gebracht, maar ze konden daar niet blijven. Ze werden naar de dierenkliniek in Boekarest gebracht. Daar hebben ze een 4D test gehad. Gelukkig negatief. Ze zijn ontwormd, ontvlooid, gevaccineerd en gesteriliseerd. De twee zijn daarna naar overgebracht naar het pension, waar ze nu verblijven en wachten op een baasje.

Ernie heeft een wat gladder vachtje dan Bert. Daardoor zijn ze te onderscheiden. Ernie moet nog heel veel leren en zal puppiecursus ontzettend waarderen. Ernie wordt niet geplaatst bij kleine kinderen.

Details

Urgent
Nee
Geslacht
Reu
Video
http://www.youtube.com/watch?v=wz3Yr1Fu8oc
Geboortedatum (geschat)
05 mei 2016
Schofthoogte (geschat)
53

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video