banner3

Geplaatst op website 10-01-2022
Aanbevolen:
Geslacht : Teef
Geboortedatum (geschat): 08 mei 2016
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (Geschat in cm): 58
Schofthoogte Groot
Toegevoegd :10-01-2022
Telefoon: +31 (0) 6-37403780


Informatie

Update 10-01-2022: Sabine (heet bij huidige adoptanten Abby) is tijdens een verbouwing uit logeren geweest bij vrienden. Op de logeerplek zagen ze een andere Sabine. Zelfverzekerder ook tov de andere aanwezige hond (Labrador). Sabine voelde zich duidelijk een stuk prettiger op haar logeeradres. De problemen met bijvoorbeeld angstig door het huis lopen, had ze niet zoals ze op haar eigen woonplek wel heeft. Ze was nu meer een relaxte hond.
De huidige verzorgers denken dat Sabine ook wel als hond alleen prima zou kunnen fungeren. Wel bij misschien iets oudere mensen die alle tijd en aandacht voor haar hebben en in een rustige omgeving wonen. Mensen die ervaring en geduld hebben en haar bijvoorbeeld lekker op de slaapkamer laten slapen.  Een plek waar Sabine een volwaardig deel van het gezin kan zijn en alle aandacht en liefde kan krijgen die ze nodig heeft. 
Wie geeft dit mooie gevoelige meisje een plek waar ze zich thuis en geliefd mag voelen.
 
Update 01-08-2021: Sabine (bij de huidige adoptant heet ze Abby) voelt zich vanaf een verhuizing een aantal jaren terug niet prettig in haar woonomgeving. De vele prikkels die Sabine op dit adres te verwerken krijgt voeden haar onrust en angst. Haar baasjes hebben veel geprobeerd, maar geloven dat het voor Sabine het beste is om een beter passende plek te zoeken.

Sabine is een lieve maar onzekere hond. Ze is als pup van 4 maanden geadopteerd en inmiddels ruim 5 jaar bij haar adoptanten.
De reden van herplaatsing is dat Sabine zich na de verhuizing van de baasjes van een rijtjeshuis naar een woonboot (inmiddels een aantal jaar geleden) niet meer prettig voelt in haar woonomgeving.
Er zijn te veel prikkels voor haar waardoor ze bepaalde angsten heeft ontwikkeld die ze niet had op de vorige woonplek. Er wordt in de omgeving vaak vuurwerk afgestoken en de woonboot is in de buurt van een snelweg. Sabine is met name bang voor de geluiden van motors die voorbij razen. De achtertuin ligt aan de wegkant dus ze voelt zich ook niet fijn in de tuin daardoor en vlucht regelmatig naar binnen. Soms reageert ze ook door te blaffen of te grommen. 
Sabine reageert ook op voorbijgangers, fietsers, etc. (en geluiden buiten) omdat ze vlak langs de tuin komen. 

De baasjes hebben met haar getraind en het angstgedrag is wel wat afgenomen, maar ze merken aan alles dat Sabine nog steeds te veel prikkels krijgt en onrustig wordt. Ze is gewoon niet happy op deze plek. 

Sabine is een zeer gevoelig hondje dat gebaat is bij een rustige, prikkelarme woonplek met eventueel een (veilig omheinde) tuin die niet grens aan de straatkant. 
We zoeken baasjes die ervaring hebben met onzekere honden, met voldoende tijd en geduld, die haar de juiste plek kunnen geven en haar accepteren zoals ze is. Die haar kunnen ondersteunen en begeleiden.
Belangrijk is wel dat er een andere stabiele hond aanwezig is waar ze zich aan op kan trekken. (Reu of teef maakt niet uit) Sabine wordt niet bij een gezin met (kleine) kinderen geplaatst, omdat dat haar te druk is. 

Sabine is vriendelijk naar mensen. 
Ze houdt ook van spelen met andere honden. Ze kan met de meeste honden goed overweg. 
Op katten reageert ze fel, maar de kippen in de tuin laat ze met rust.
Sabine is zindelijk en kan (met een andere hond) ook alleen thuis blijven en sloopt niets.
Auto rijden vindt ze niet fijn, ze houdt wel veel van wandelen. 
Ze beheerst de basiscommando's goed.
Sabine loopt goed aan de lijn en als ze trekt laat ze zich goed corrigeren. Ze kan ook los, al zal dat bij een nieuw baasje natuurlijk weer opgebouwd moeten worden.
Ze houdt van zwemmem en stokken uit het water halen. 
Sabine is gesteriliseerd en getiterd. (Ze heeft nog voor de komende 3 jaar antistoffen.) Ze is goed gezond en is gewend om KVV te eten (kant en klaar vers vlees).
Wie heeft een rustig en passend thuis in een prikkelarme omgeving voor deze lieve, mooie maar ook onzekere meid?
 
Intake 28-02-2016: In januari vond Carmen een nestje pups in een houten box. Het was buiten -25 graden. Het moedertje was ook aanwezig, maar ze was bang voor Carmen. Carmen maakte wat aanpassingen aan het plekje waar ze verbleven en elke twee dagen ging Carmen langs om te kijken hoe het met ze ging en om ze te voeren. Het moederhondje vond dit allemaal maar niks en ging haar pups verplaatsen. Twee dagen later vond Carmen nog maar twee pups terug en wist niet waar de rest was. Deze twee pups nam Carmen mee naar huis.

Het volgende weekend gingen Carmen en dochter Klara naar de plek toe om de honden te voeren. Ineens was het moederhondje daar. Ze zag Carmen uit de auto stappen en weg was moedertje. Klara ging achter moeder aan en na lang zoeken vond ze de pups in een container. Moederhond had een veel beter onderkomen gevonden voor haar spruiten dan de houten box. Carmen nam nog 1 pupke mee naar huis en liet de rest daar met wat voer. Ze maakte een plan om het hele gezin in het asiel te krijgen. Na een zoektocht en kat-en-muisspel kon Carmen moederhond verdoven en kon ze iedereen meenemen. De pupjes werden behandeld en gewassen en weer herenigd met moeder in een kennel. Omdat één van de pups op een wasbeer (Sconcs in het Roemeens) leek, gaf ze alle pups een naam met de letter S: Sabine, Serena, Sconcs, Stelu, Seby en Snowflake. Moeder heeft ze Huskia gedoopt, omdat die op een husky lijkt. 

Sabine is een blond pupje met een wit streepje over haar voorhoofd en neusje. Allemaal zijn ze net even anders, dus van Sabine is er maar één. Ze is gevonden met een navelbreukje en zal daaraan behandeld worden. En dan is Sabine gereed voor de overtocht naar Nederland. Naar een lief baasje die haar alles leert. We plaatsen Sabine niet bij kleine kinderen.

Details

Urgent
Nee
Geslacht
Teef
Video
https://www.youtube.com/watch?v=ua82SA6LD1k
Geboortedatum (geschat)
08 mei 2016
Schofthoogte (geschat)
58

Video

Video