banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 01 maart 2012
Leeftijd : Senior
Schofthoogte (cm):
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :15-02-2020
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 07-03-2020: Het gaat steeds beter met Bo. Ze is al aan het wennen aan de medewerkers van Kerbert en met één medewerker gaat het erg goed. Die mag haar al knuffelen en Bo reageert vrolijk als ze deze ziet. Nieuwe mensen zijn spannend, maar met wat lekkers neemt ze het aan en durft ze dichterbij te komen. Nu gaat ze een plannetje maken hoe ze het gaan aanpakken om voor Bo een fijn huisje te vinden.Mocht u verliefd geworden zijn op dit magische meisje, neem dat snel contact met ons op. 

Update 01-03-2020: Bo is zaterdag naar Dierentehuis Kerbert gebracht en het meisje wist niet wat haar overkwam, wat een stress. Gelukkig gaat het een dag later al een stuk beter. De medewerkers van Bo geven aan dat ze terug naar de "roots" moeten en vanaf het beginpunt moeten beginnen bij Bo. Dus eerst vertrouwen opbouwen. Meer informatie over Bo zal volgen. 

Intake 27-01-2020: Helaas zoeken we een ander baasje voor Sammy, nu Bo. 

Bo is geboren in voorjaar 2012 en is in oktober 2012 geadopteerd in Nederland. Ze was een hondje met een rugzakje en dus met een gebruiksaanwijzing. Bo was geliefd in het gezin, vooral door de vrouw des huizes, een groot hondenliefhebster. Het gezin nam de uitdaging aan en ging naar meerdere hondentrainers en een hondenfluisteraar, maar helaas heeft dit niet veel geholpen en bleef Bo zeer onzeker. 

Helaas overleed de vrouw des huizes in juni 2013. Een grote wens van mevrouw was dat Bo geen ander adres zou krijgen.

Bo is een ontzettend lieve, trouwe, maar ook onzekere hond. Helaas lukte het meneer niet om voor Bo de goede thuissituatie de creëren, wat Bo zo nodig had. Bo was gek op zijn vrouwtje en deze zekerheid verdween voor Bo.

In huis is Bo, voor mensen die ze vertrouwt, heel lief, ze luistert en gehoorzaamt prima, maar ze kan niet met (kleine) kinderen. 
Bo gaat door het stof voor haar baasje. Ze heeft haar baasje zelfs het leven gered. Baasje raakte tijdens het uitlaten in het bos buiten bewustzijn. Het was in december, koud en al laat in de middag. Bo is naast het baasje blijven zitten en werd toen gezien. Baasje zegt dat hij zonder Bo misschien het leven had gelaten. Dus voor baasje is het ook een zeer moeilijke beslissing om afstand van haar te moeten doen.

Bo is weinig sociaal naar andere honden en met vreemde mensen in huis. Het huis waar het baasje woonde had een grote tuin en garage, bij visite ging Bo in een bench in de garage. In die tijd werkte het baasje op 5 minuten afstand van huis en ging in de pauze of een tussenuur naar huis om haar uit te laten. Met vakanties wisselden ze in het gezin elkaar af om bij Bo te zijn of uit te laten, omdat zij niemand anders hadden die haar uit kon laten.

Maar nu is de situatie van het baasje van Bo dusdanig veranderd, dat het beter is voor Bo en voor het baasje, dat Bo herplaatst wordt. Baasje is gaan samenwonen en de omgeving is een stuk kleiner en veel drukker, waaronder met kinderen en kleinkinderen.

Aan Bo is ook te zien dat ze niet gelukkig is. We zijn er zeker van dat dit oude sokje op een andere (betere) plek veel gelukkiger zal worden en er weer een blije hond tevoorschijn zal komen. Uiteraard zal er wel de juiste begeleiding voor Bo moeten zijn. 

Voor Bo is het belangrijk dat ze snel een ander baasje of gastgezin krijgt. Ze staat ook op de spoedwachtlijst bij Dierentehuis Kerbert in IJmuiden. Zodra er daar plek is, zal ze daarheen verhuizen en zal er met Bo gewerkt worden om een stabielere dame te maken. Want we weten zeker: eenmaal op de juiste plek, zullen we een andere Bo gaan zien. 

Wie durft deze uitdaging aan te gaan en denkt dit ook te kunnen, zodat Bo haar leventje verder op één adres kan doorbrengen.
 

Details

Geboortedatum (geschat)
01 maart 2012

Video

Video

Video

Video

Video