banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 22 mei 2020
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (geschat in cm): 30
Formaat: Klein
Toegevoegd :10-02-2023
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 27-03-2023: Peppie is nu enkele weken bij het gastgezin en dit is wat ze over hem vertellen:

Peppie is een geweldige mensenhond. Hij is heel lief, kwispelt altijd met zijn staart en 'glimlacht'. Hij blaft niet naar nieuwe mensen die het huis binnenkomen. Hij wordt graag geaaid en zit graag bij je op schoot zitten om te knuffelen. Hij zou ook graag bij je op de bank willen liggen als het mag. In dit gezin is het niet toegestaan.

Hij is nog wel verdedigend naar andere honden in het huis... het gezin oefent hierin met hem.
Peppie doet het nu goed met onze 2 katten maar ook dan is hij nog wat scherp als het om eten gaat. We zien vaker baknijd bij honden die uit het gemeente asiel komen en het is te corrigeren.

Peppie is ook erg slim. Hij is enthousiast tijdens op voedsel gebaseerde training. Hij heeft zitten en liggen met lekkernijen aangeleerd. Het gezin werkt nu aan andere basiscommando's. Hij moet bijvoorbeeld bij de voordeur zitten en wachten, naar je kijken en een commando ontvangen om te gaan voordat hij de deur verlaat.

Hij loopt goed mee aan de lijn, en is helemaal zindelijk voor buiten.
Hij vindt het prima om andere honden aangelijnd te ontmoeten, maar kan ook mopperen, dus ook daar wordt mee geoefend.

Er is een enorme vooruitgang geboekt met zijn kennelangst en hij gaat nu met wat lekkers makkelijk naar de bench. Hij kan inmiddels korte periodes alleen gelaten worden en slaapt daar 's nachts in. Alleen laten buiten de bench moet opgebouwd worden. Hij vind namelijk alles waar hij op kan kauwen nog interessant :-).

Peppi is geen hond voor een gezin waar men veel van huis is, hij zou echt een geweldige gezelschapshond zijn.


Update 19-03-2023: Peppie is op 18 maart in Nederland aangekomen, hij mag lekker bijkomen bij zijn gastgezin. Verdere info volgt snel.

Intake 10-02-2023: Peppie benaderde ons team voorzichtig, maar toen hij ontdekte dat die dames best lief zijn en ook nog lekkers meenamen, ontdooide hij snel en liet hij zijn karakter zien. Peppie is nog jong, ongeveer 1,5 jaar, en een ontzettend lief ventje. Hij is een 'lowrider': lang lijf en korte pootjes, en heeft sproetjes op zijn neus en een flinke overbite. Hij is gevoelig dus zal waarschijnlijk even moeten ontdooien wanneer hij naar Nederland mag afreizen, maar dan kan het niet anders dan dat u aan Peppie een vrolijke, liefdevolle huisgenoot heeft. 

Peppie (10186) verblijft in gemeenteasiel Calarasi, daar staat hij voor onze stichting gereserveerd tot 10 maart 2023. Wij doen ons uiterste best de adoptie soepel te laten verlopen, maar hopen op uw begrip wanneer het anders loopt dan gepland.

Details

Geboortedatum (geschat)
22 mei 2020

Video

Video

Video