banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 11 augustus 2016
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 36
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :15-01-2021
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 21-11-2020: Helaas zoeken we een nieuwe baas voor Joop, het bleek toch niet de perfecte match voor Joop. De eerdere adoptant/nu gastgezin vertelt het volgende over Joop : Ik ben Rio / Joop, en ben opzoek naar een gezellige en rustige nieuwe plek. Ik

verbleef 2,5 maand in een appartement, maar ben erachter gekomen dat een appartement toch niet bij mij past. De lift in en uit en het gebouw uitlopen waar ook andere mensen kunnen zijn vind ik erg spannend, als ik mensen tegenkom dan grom ik en val ik uit naar ze. Dit zorgt voor stress tijdens de wandeling. 
Ik ben lief tegen mijn baasje en houd van wandelen, spelen en knuffelen. Ik kom geregeld gezellig naar je toe voor wat aandacht, het liefst knuffelen. 
Spelen vind ik de ene keer leuk met de bal en andere keer leuk met een knuffel. Vooral als mijn baas een leuke nieuwe knuffel brengt word ik erg vrolijk.
Ik ben zindelijk en ook als er visite is plas ik niet in mijn bench. Ook kan ik goed een aantal uur alleen zijn. 
In huis volg ik mijn baasje meestal van de ene naar de andere kamer en houd goed een oogje in het zeil waar je bent. Ik begin steeds beter te luisteren naar commando's en spullen in huis ga ik netjes mee om en maak ik niet stuk. Eten van de baas kom ik niet aan, ook al kijk ik er af en toe wel verlekkerd naar.
In de eerste maand tijdens wandelen viel ik af en toe uit naar andere honden en niet naar mensen. Nu val ik vaak uit naar andere honden, vooral grotere honden. Soms ook naar mensen als we vlakbij huis zijn. 
Visite vind ik nog wel spannend. Af en toe ging het goed, maar soms vind ik het te spannend worden en jaag ik de visite weg, daardoor heb ik benchtraining gekregen om in de bench te verblijven tijdens visite. De eerste minuten bij visite ben ik aan het blaffen en daarna wordt ik rustig.
Ik ben lief en moet gewoon even mijn plek zien te vinden. Het liefst woon ik wat landerlijker of rustiger en een tuin lijkt me ook geweldig! 
Heeft u de tijd, geduld en liefde om mij in huis te nemen? 

Update 17-08-2020: Zaterdag 8 augustus was een belangrijke datum in de agenda van Joop. Dit was de dag dat hij het dodingsstation verliet voor een liefdevol thuis in Nederland, want Joop was gereserveerd. Bepakt, bezakt en met goed humeur reisde hij met ons mee naar Nederland. Hij zag om zich heen allemaal lieve mensen die zo blij waren met de hondjes die uit de kennels kwamen. Joop keek hoopvol rond waar zijn baasje zou zijn, maar er was geen baasje. Zijn baasje had hem een blauwtje laten lopen. Gelukkig mocht Joop met een vaste opvanger mee naar huis om daar even bij te komen. Maar Joop zou Joop niet zijn als hij ook dit avontuur met goede moed aanging. Hij geniet van zijn tijd in Friesland en wacht op wat komen gaat. 

Zijn opvanger vertelt dit over Joop: "Joop is een dappere, zelfverzekerde, aanhankelijke en sociale hond. Hij vindt het heerlijk om bij je te zijn en knuffelen vind hij eigenlijk nog belangrijker dan eten.

Wandelen met zijn tuig gaat goed en Joop lijkt, tot nu toe, nergens bang voor. Hij loopt fier met zijn prachtige staart omhoog en kwispelt veel.

Joop kan het beste niet bij andere honden/ katten en geplaatst worden en niet bij jonge kinderen voor de zekerheid. Joop is graag buiten, een tuin is hierom wel gewenst. Joop is geen blaffer, maar piept wel even als hij zich alleen voelt."

Uiteraard, na het debacle op Schiphol, plaatsen we Joop alleen bij de beste van de beste. Gaat u voor 100% voor dit mannetje en heeft u tonnen liefde te geven. Reageer dan snel. Jopie zou zomaar een beetje popie kunnen zijn. 

Update 06-03-2020:  Joop was, ons laatste bezoek, goed gemutst. Hij ging prima om met de andere hondjes. Joop had zelf ook maar bedacht dat hij dit keer wél mee mocht en was van plan om in onze broekzakken te springen. Helaas kon dat nog niet. We denken dat Joop het goed zal doen in Nederland, wel met in het achterhoofd houdende dat hij een beetje voernijd zal hebben. Verder is Joop een prima gezellig gezelschap.

Update 13-12-2019: We hebben Joop opnieuw kunnen bezoeken, hij zat nu met drie andere hondjes in een kennel. Joop was nog hetzelfde, af en toe snauwt hij naar de andere honden, met name als er voer in het geding is. Hij is prima te corrigeren, hij doet het echter rustig weer. Joop zal dus alleen geplaatst worden bij mensen met ervaring, die Joop zullen moeten kunnen behandelen met duidelijkheid en consequentie. Joop zal aan huisregels moeten wennen, hij is een beetje kwijt dat iemand anders als hij de leiding zal hebben. 

Intake 06-09-2019: Wat is Joop een verschijning! Hij viel direct op toen we de PS bezochten. Het was niet omdat hij mooi of niet mooi was; niet omdat hij klein was, niet omdat hij zielig was, maar gewoon omdat hij ontzettend uniek is. Toen we de kennel in liepen, was hij terughoudend. Kennelijk was hij het vertrouwen in de mens even verloren. Naarmate de tijd verstreek, zag hij het toch steeds meer zitten, mede om het lekkers wat we mee hadden. Joop zat samen met een vriend in deze kennel, echter het lekkers had hij liever voor zich alleen want hij snauwde zijn vriendje weg. Het kan met honger te maken hebben gehad, kan ook dat hij reuen niet zo aardig vindt. Joop zullen we niet plaatsen bij kinderen en bij andere huisdieren. 

Deze hond (7400) verblijft in een gemeenteasiel. Wij doen ons uiterste best de adoptie soepel te laten verlopen, maar hopen op uw begrip wanneer het anders loopt dan gepland.

Details

Geboortedatum (geschat)
11 augustus 2016

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video