banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 09 augustus 2013
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 44
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :28-03-2017
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 17-07-2020: Er is weinig verandert in het leven van Indy, de naam die het gastgezin Viola ruim 5 jaar geleden gegeven heeft. Indy gaat veel mee met de hondenuitlaatservice van het vrouwtje van het gastgezin. Ze kan het super vinden met de andere honden van het gezin. Maar ook met de logeerhondjes die er veelvuldig zijn. Alleen visite is en blijft een aandachtspuntje. Maar daar wordt dagelijks aan gewerkt. 

Het is onbegrijpelijk dat, na 5 jaar in de opvang, er nog niemand gevallen is op de mooie bruine ogen van Indy. Hoe is dat mogelijk? 

Indy zoekt nog altijd een baasje die haar begrijpt. Bij wie ze mag zijn wie ze is, op haar tempo. Een baasje met ervaring met onzekere honden. Wie herkent zich hierin?

 

Update 20-10-2018: Het gastgezin, waar Viola al ruim twee jaar verblijft, verteld dat de afgelopen twee jaar eigenlijk weinig verandert is. Visite blijft een dingetje en nieuwe mensen moet ze aan wennen.
Bij de kleinkinderen is ze super, maar kinderen op straat wil ze niks van weten. 
Angstige hondjes tolereert ze niet in de roedel en wil ze met veel lawaai wegjagen.
Viola/Indy is een hondje dat gebaat is bij regelmaat en duidelijkheid. Je zal eerst haar vertrouwen moeten winnen, sommige mensen vind ze niet leuk en dat zal dan ook zo blijven. Vind ze je leuk, dan is ze je beste vriendin, maar verpest je het dan kan ze weken boos op je zijn.
Bij ons heeft het ruim een half jaar geduurd voordat ze iedereen in huis echt vertrouwde.

Update 01-02-2018: Het gastgezin vertelt: " Indy is een lief hondje, maar absoluut geen allemansvriend. Indy heeft er ruim een half jaar erover gedaan om bij ons te wennen en iedereen in huis te vertrouwen. Heeft ze eenmaal je vertrouwen dan is ze een leuk vriendinnetje. 

Andere honden vindt ze leuk, maar soms is ze ook echt een kattekop. 

Indy houdt van regelmaat en lijkt soms wel klok te kunnen kijken. Alleen thuis zijn met mijn roedel is geen probleem. Indy is bewaakt het fort dan stevig en blaft als ze iets hoort. 

Visite vindt ze nog steeds spannend en zit ze bij ons wel in de bench.

Voor het ideale baasje, waar Indy het op haar tempo mag doen, zal Indy een geweldig maatje zijn. Ze wacht al jaren op haar baasje, ze heeft genoeg gewacht, vind u ook niet?

Update 31-07-2016: Na alle hectiek van een verhuizing in oktober waar Indy/ Viola toch wel een beetje van slag van was, voelt ze zich nu als een vis in het water in haar nieuwe woonomgeving.

Ze is op alle gezinsleden gesteld en uit dit met regelmatig met ons te komen knuffelen.
Ook visite die regelmatig over de vloer komt is nu geen probleem meer en wordt vrolijk begroet door Indy/Viola.
Nieuwe visite blijft een punt van aandacht maar met een goede begeleiding zijn we Indy/Viola aan het leren dat visite leuk is en dat ze haar geen kwaad doen.
We hebben ontdekt dat je Indy/Viola het beste kunt corrigeren door haar met een lekker koekje af te leiden zodat ze leert dat visite iets leuks oplevert en ze daar gewoon deel uit maakt.
Indy/Viola is dol op wandelen en zoekt dat dan ook een baas die zeker een keer per dag een lekkere lange actieve en gevarieerde wandeling met haar maakt waar ze bij voorkeur veel speelkameraadjes tegen komt.
Indy/Viola is namelijk niet een hondje waar je drie keer per dag alleen een rondje in de buurt kun lopen. Ze heeft het nodig om lekker los haar ei kwijt te kunnen.
Ze is ook best waaks en zal haar tuin ook bewaken door bij onraad te blaffen maar stopt ook wel op verzoek.
Ze kan wel alleen zijn maar ook geen uren en dient dan wel ervoor goed uitgelaten te zijn.
Indy/Viola is ook een heel leuk hondje om behendigheids oefeningen mee te doen. In het bos vindt ze het bijvoorbeeld heel leuk om op omgevallen bomen te klimmen op commando.
Ze is een heel lief en trouw hondje, wat wel eerst de kat uit de boom kijkt, maar heb je haar eenmaal voor je gewonnen dat gaat ze door het vuur voor je.

Update 23-11-2015: Met Viola gaat het steeds beter; al blijft het een hondje met soms wat aparte trekjes.

Het gastgezin is pasgeleden verhuisd naar een andere woning. Viola is na de verhuizing hier wel weer wat waakser geworden, maar dat lijkt me met een verhuizing niet meer dan normaal.
Met andere honden vooral buiten is ze echt de vrolijkheid zelve en ieder hondje wordt vrolijk begroet en als het even mee zit gaat ze daar mee spelen. En als ze met een hondje een keer leuk heeft gespeeld en ze ziet hem de volgende keer dan is ze echt super enthousiast dan ze haar vriend weer ziet.
Ze laat wel goed weten wat ze wil en als ze te ruw spelen dan corrigeert ze fel maar correct.
Ze luistert goed en kan bijna overal (mits geen verkeer) los lopen.
Als ze een andere hond ziet dan gaat ze daar wel vooruit even kijken, maar komt altijd weer netjes terug.
Ik ben dat iets strenger aan het trainen dat, als ik dat niet wil. ze bij me blijft dat vind ze wel moeilijk soms.
Alleen-zijn thuis gaat wel steeds beter, maar ik doe haar wel als ik iets langer weg ben in de bench.
Maar omdat ze bij ons nooit regelmatig alleen is zal dat wel opgebouwd moeten worden.
Het blijft een hondje waar je consequent en stabiel bij moet zijn en die denk ik wel veel beweging nodig heeft.
Maar als ze je eenmaal vertrouwt en voor je gaat heb je een hele trouwe lieve vrolijke actieve knuffelkous aan haar.

Update 12 juli 2015: Viola is een enthousiast lief hondje, die wel een consequent baasje zijn, die haar bijdehandte gedrag kan leiden. Ze gaat heel goed en gaat regelmatig mee op terrasjes etc en dit doet ze goed. Soms nog wel een beetje snappie maar echt veel minder dan in het begin. Viola gaat ook mee naar stal van een manege en op stal is ze helemaal in haar sas en snapt ze ook niet meer naar bezoekers.
Ze is een heerlijk sociaal hondje die met alle hondjes wil spelen. En sommige hondjes van het uitlaatgebied...

Update 12-04-2015: Het gastgezin van Viola vertelt: Viola is een lief vrolijk en actief hondje, die duidelijkheid nodig heeft.

Ze heeft veel beweging nodig maar in huis vind ze rust wel prettig of in ieder geval een lekker plekje waar ze zich rustig terug kan trekken en het liefst een tuin. Viola is sociaal met andere honden en geniet van keihard rennen met haar vriendjes. Is dan echt een clown en krijgt veel hondjes aan het spelen. Ze is hier in huis echt lief voor iedereen en is super enthousiast als het gezin thuiskomt.

Ze is de laatste tijd wel erg op mij en als ik een boodschap ga doen dan is ze wel even in paniek zelfs als anderen thuis zijn. Viola is wel paar keer alleen geweest met de andere honden en dat is wel goed gegaan (niks stuk gemaakt ofzo)

Ze heeft wel een sterke baas nodig die consequent is en doorzet want anders neemt ze een loopje met je. Maar ze zal volgens mij nooit lelijk tegen haar baas doen, dus accepteert wel makkelijk je leiderschap.

Update 16 maart 2015: We zoeken een nieuw baasje voor Viola, het gastgezin vertelt het volgende over Viola: Viola is een erg aanhankelijk, lief, trouw en gezellig hondje. Zij is wel onzeker in haar gedrag naar onbekende mensen toe ​. Daardoor neemt ze haar taak als waakhondje wat al te serieus. Wij zoeken een baasje die hiermee om kan gaan. Een omgeving met veel prikkels zal niet geschikt zijn voor dit ietwat onzekere hondje, daarom wordt ze ook niet bij kinderen geplaatst. Verder is Viola een vreselijk leuk en slim hondje, erg gericht op haar baasjes.

Zij heeft een jachtinstinct, daardoor is zij nogal fel op katten die ze buiten ziet. Een poosje alleen zijn gaat prima, alhoewel ze wel erg graag bij het baasje in de buurt is. Dit meisje kan erg goed overweg met andere honden, ze speelt met elke hond en geniet daar echt van. Ze houdt van lekker rennen, ze is razendsnel! In huis is ze verder rustig en goed opgevoed.

Wie valt er voor dit grappige, slimme en bovenal lieve hondje ?
URGENT: het nestje Vaughu, Vincent, Viola en Violet zitten in het asiel buiten in de kou. Het zijn jonge pups die daar slecht tegen kunnen. We zoeken daarom met urgentie baasjes voor hen.

Update 23-11: Viooltje is een knap meidje en weet ook wat ravotten is. Dat doet ze het liefst met haar broertjes en zusje: Vaughu, Vincent en Violet.

Intake 05-11: Viola is één van het 5-tallige nestje dat door Carmen (asiel Popesti) op een zondag is gevonden in het gebied waar zij de straathonden gaat voeren. Een zusje van Viola, Valora was al door een auto aangereden en heeft een achterpootje gebroken. Carmen heeft besloten dit nestje direkt mee te nemen, aangezien er maandag altijd weer druk verkeer is. En pups gaan aan de wandel, op onderzoek uit, vaak met catastrofale gevolgen.

Viola is het mooie dametje van het stel. Ze heeft vier witte voetjes, klein wit puntje aan haar staartje, wit befje en een donker maskertje. Ze zit graag midden tussen haar broertjes en zusjes of zielig alleen in een hoekje. Ze moet nog een beetje dapper worden en de wereld gaan ontdekken.

Wilt u Viola helpen in deze grote wereld?

Details

Geboortedatum (geschat)
09 augustus 2013

Video

Video

Video

Video

Video