banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 09 december 2008
Leeftijd : Senior
Schofthoogte (cm): 50
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :28-03-2017
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 26-05-2019: Het gastgezin vertelt: 

Vulpitza gaf geen kik op de weg terug van Schiphol en dat is tot nu toe zo gebleven. De eerste twee dagen zocht ze de keuken uit als haar plekje, maar later kwam ze steeds vaker gezellig de woonkamer in wandelen, waar ze nu graag op haar kussen of ergens op de grond ligt. De eerste paar dagen was ze buiten bij het uitlaten niet vooruit te branden. Ze ging ergens zitten wanneer ze niet verder wilde en we moesten haar zelfs een keer met de auto ophalen. Waarschijnlijk moest ze nog erg bijkomen van de lange reis en wennen aan de drukte in Nederland. Wat is dat inmiddels veranderd! Nu heeft ze het meteen door wanneer de voordeur opengaat en  wandelt ze vrolijk mee.

Vulpitza blaft nooit, piept niet en is heel rustig. Ook heeft ze inmiddels al een paar keer lekker gek gedaan en door de tuin gerend. Ze geniet ervan om buiten te zijn en door het gras te rollen. Soms is Vulpitza wel heel erg rustig; we zijn dan ook heel benieuwd of ze steeds opener en aanhankelijker wordt. Tot nu toe komt ze over als een makkelijke hond die weinig nodig heeft. Zelfs de zindelijkheid was geen probleem en ging vanaf het begin direct goed. Natuurlijk heeft ze vanwege haar dikke vacht wel wat verzorging nodig. Zeker nu, in de lente,  merken we dat ze veel haar verliest. Gelukkig vindt ze het erg fijn om geborsteld en gekriebeld te worden. Wanneer je aan komt lopen gaat ze vaak voor je omrollen met haar pootjes omhoog.

Update 18-05-2019: Vulpitza krijgt de kans van haar leven, ze is meegekomen naar Nederland en verblijft momenteel in de opvang. 

Intake 08-02-2016: Vulpitza verbleef in de buurt van waar Gabi woont. Gabi is een vriend van Neli met een groot dierenhart, hij helpt Neli ook veel in het asiel. Gabi voerde Vulpitza ook iedere dag. Tot op een dag Vulpitza gevangen werd door hondenvangers. Gabi vroeg Neli om Vulpitza uit het dodingsstation te halen en bij haar te plaatsen. Uiteraard deed Neli dit. Vulpitza zit nu dus veilig in het asiel bij Neli.

Vulpitza is een lieve hond, ze verblijft in een kennel met meerdere honden en daar gaat ze goed mee om.

Wie haalt deze schone naar Nederland?

Details

Geboortedatum (geschat)
09 december 2008

Video