banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 15 februari 2016
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 55
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :26-03-2017
Datum geadopteerd :07 februari 2020

Informatie

Update 04-11-2019: Azura (de roepnaam bij het gastgezin is Sandy, omdat ze een zandkleur heeft) is een zeer kalme lieve hond in huis welke van structuur, rust en regelmaat houdt. Ze is nog wel behoorlijk verlegen naar nieuwe mensen maar is al een stuk dapperder in de omgang als eerst. Ze heeft geen angst meer voor mijn partner en kwispelt in de morgen als ze hem ziet.
Azura is een hondje die graag aandacht krijgt, niet perse een knuffelkont maar ze hoort er wel graag bij. Ze is ook heel lief voor de andere hondjes. Daar kan ze prima mee overweg. 
Bij wat oudere kinderen die hier wel eens komen (die goed mijn instructies opvolgen) blijft ze rustig en beheerst. Kleine kindjes zijn haar te druk.
Azura is geen waakse hond. Als er bv werklui over de vloer komen oid vindt ze dat niet fijn die drukte en allemaal vreemde mensen. Lawaai en drukte wil ze het liefst vermijden.
We zoeken voor deze  lieve meid een rustige woonplek zonder veel prikkels bij baasjes met ervaring en geduld. Azura is gebaat bij een andere stabiele hond en wordt om die reden niet als hond alleen geplaatst. Ze is graag buiten heeft de ruimte nodig en daarom is een huis met een ruime, goed omheinde en veilige tuin belangrijk voor haar. 

Wie geeft deze mooie, gevoelige en lieve hond eindelijk haar for ever home?

Update 05-05-2019: Het gastgezin vertelt: Azura is nu 2 maanden bij mij in Nederland in de opvang en heeft in die 2 maanden al veel stappen gemaakt. Ze is een heel goedaardig en rustig meisje, die nog steeds wat angstig kan zijn voor mensen (met name mannen). Als je haar vertrouwen wint dan is ze bij jou een hele andere hond en wil ze echt de dingen waar ze onzeker in is tóch proberen, als je haar daar in begeleid.

Ze is heel makkelijk om thuis te hebben. Kan goed alleen zijn, is zindelijk. Ze gaat al mee in de auto (nu nog het liefst in een bench)  Ze houdt veel van wandelen in de bossen waar het rustig is. Ze kan goed met andere honden en katten.

Het vertrouwen in mensen zal nog wel geduld nodig hebben. Ze focust zich voor nu het liefst op 1 persoon. Ze staat echt open voor liefde en vindt het heerlijk om gekroeld te worden als ze je vertrouwd.

Azura heeft enorme stappen gemaakt, dus ik ben er van overtuigd dat, met veel liefde en geduld, je met haar een heel end gaat komen. Zo lang er niet teveel mensen in huis zijn kan ze zich ontspannen. Het beste zou zijn als ze bij iemand terecht zou komen die alleen woont in een rustige omgeving en geen kinderen heeft. Een andere stabiele hond zou wellicht een pluspunt kunnen zijn.

Ze is niet bang voor auto’s en loopt netjes mee aan de riem. Trekt niet. 

Ze heeft m’n hartje gestolen, dus ik hoop dat er iemand is die haar een warm liefdevol thuis wilt geven. Kinderen vindt ze een beetje te druk maar ze zal niet bijten. Er zit geen kwaad in haar.

Kortom een hele lieve, maar ook gevoelige en nog wat onzekere hond die zich stap voor stap op een positieve manier ontwikkelt, bij de juiste persoon met de juiste begeleiding. Voor degene die tijd en geduld wil investeren zal ze een trouw hondenmaatje zijn voor het leven.

Update 15-03-2019: Azura is naar Nederland gekomen en verblijft momenteel bij een gastgezin. Meer informatie volgt snel. 

Update 04-11-2017: Azura blijft voorzichtig bij vreemde mensen. Wij zoeken dan ook een baasje met veel ervaring die de tijd en rust heeft om Azura aan een leven in Nederland te laten wennen. Azura plaatsen we niet bij kleine kinderen.

Update 10-06-2016: Azura verblijft nog altijd samen met Blanca en Donna in de kennel. Azura is geen onbevangen pup. Aan Neli is ze gewend en zelfs die vind ze nog altijd eng. Azura heeft zeker een baasje met ervaring en geduld nodig. Een stabiele hond in het gezin zou mooi zijn, dan kan ze nog sneller leren dat we in Nederland wel lief voor ze zijn en ze niet meer bang hoeven te zijn.

Intake 15-05-2016: Azura, Donna en Blanca werden door Neli bij haar asiel op de brug gevonden. Daar liep dit drie- eenheid gezellig te trippelen.

Ze zijn ontzettend speels en vriendelijk. Voor hen is er geen vuiltje aan de lucht. Waar deze drie vandaan komen kunnen we alleen maar raden.

Azura onderscheidt zich van haar zusje Blanca doordat Azura een mooi bruinig maskertje heeft. Die mooie witte streep over haar toet is gewoonweg te schattig. Azura zou graag iemand willen hebben die haar in Nederland wegwijs maakt als huishond.

Details

Geboortedatum (geschat)
15 februari 2016

Video

Video

Video

Video

Video