banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 01 februari 2014
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 40
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :06-10-2020
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 13-12-2020: Dit is wat het gastgezin over Jamie verteld:
Jamie is een rustige en zachtaardige knuffelbeer. Hij komt graag bij je liggen en een aai halen. Hij houdt van aandacht. Het liefst ligt hij gezellig naast je op de bank.
Jamie vindt het ook fijn om mee te gaan wandelen. Hij kan netjes aan de lijn lopen. Hij is niet bang op onbekende plekken. Hij is zindelijk op zijn vertrouwde plek. Hij vindt het ook leuk om mee te gaan in de auto.

Jamie is wat afwachtend bij nieuwe mensen maar vindt het niet eng als ze naar hem toe komen of hem een aai geven.
Jamie gaat wisselend met andere honden om. Bij dominante honden laat hij blijken dat hij niet bang is. Hij kan evt. met katten omgaan die honden gewend zijn en daar niet van onder de indruk zijn. Katten die vluchten daar wil hij (net zoals de meeste honden) wel achter aan rennen.
Hij heeft wel wat last van baknijd, daar zal rekening mee gehouden moeten worden indien er andere dieren in huis zijn. Dit moet ook begeleid worden.
Jamie kan al goed even alleen zijn, hij loopt dan los in huis en sloopt niets. Hij is niet waaks en reageert niet op onbekende geluiden. Jamie moet nog een beetje leren om te spelen want dat snapt hij nog niet echt.


Wie ziet in deze lieve aanhankelijke snuiter zijn toekomstige beste maatje? Jamie komt graag gezellig met jou netflixen op de bank en samen een fris neusje halen in het park. Ellenlange wandelingen hoeft niet maar een lekker rondje om is fijn. 
Jamie zoekt een lief baasje met genoeg tijd. Een huisje met een tuintje zou wel fijn zijn, trap lopen is niet aan deze hondeman besteed. 
Een rustig huishouden zonder kleine kinderen zou het beste bij hem passen en iemand die natuurlijk van heel veel knuffelen houdt.  Want dat is hobby nummer een van dit vrolijke en aanhankelijke manneke. 
Wie wordt op slag verliefd op deze grote hond op korte pootjes? 

Update 08-12-2020: Jamie is op 5 december in Nederland aangekomen en mag bij een gastgezin op zijn forever home wachten.

Update 06-10-2020: Heeft iemand het telefoonnummer van de koningin van Engeland? Want Jamie is zeker een koninklijke hond.
Iedereen weet dat de Britse Royals altijd corgi's hebben gehad. En eigenlijk is onze Jamie niks anders dan een, uit de kluiten gewassen, corgi; korte poten, lang lichaam, dikke kont en laag bij de grond.
Maar Jamie voldoet nog meer aan de corgi- checklist. Jamie is een hond die; gelukkig, slim, vriendelijk, speels en loyaal is.
Dus wat we nu moeten gaan doen is; zoveel mensen over Jamie inlichten, zijn post op facebook delen en mensen zoeken, met dat hoop dat iemand het telefoonnummer heeft van koningin Elisabeth, zodat we haar kunnen verwittigen wat een geweldige hond Jamie is om te adopteren.
Lukt dit niet, dan gaan we over op plan B; als we om één of andere reden niet aan dat telefoonnummer komen, dan zoeken we een ander Royal persoon die Jamie zou willen adopteren; die lief en liefdevol is, van honden houdt, het fijn vindt om een tweedekanshondje te adopteren en hem een fijn leven zal geven. Iemand die een hond wilt adopteren die zijn jeugd plus nog 4 jaren van zijn leven in een kennel gezeten heeft en hem daaruit wilt halen.
Laten we anders toch maar zoeken naar de persoon van plan B, denkt u ook niet?
Laten we allemaal op zoek voor Royal Jamie.

Update 09-08-2019: Mama Jolie is geadopteerd in Roemenië. Jamie moet het nu alleen zien te rooien. En dat gaat hem ook lukken. Maar het is veel leuker met een eigen baasje. 

Update 12-01-2019: Jamie en mama Jolie  zijn een erg leuk, lief en vrolijk stel. Ze zijn onafscheidelijk.

Samen zitten ze al 5 jaar samen in de shelter en kunnen ze eigenlijk niet meer zonder elkaar. Het zou hartverscheurend zijn als de één wordt geadopteerd en de ander achter zou moeten blijven. Afzonderlijk van elkaar adopteren kan wel, maar dan moet de ander ook wel meekomen naar Nederland en niet achterblijven, mogelijk in de opvang. Jamie en Jolie is leuk stel enthousiaste hondjes die willen spelen en genieten. Ze zijn aanhankelijk en ook mensgericht. Hondjes die met hun uitstraling en enthousiasme zeker een lach op je gezicht zullen toveren.

Update 26-07-2016: Waar blijft nou toch het baasje van deze vrolijke frummel Jamie? Hij is gezellig, een schatje, beetje terughoudend bij een eerste ontmoeting (maar met wat geduld komt dat geheid goed), hij kan heel goed zijn neus gebruiken. En zou er een terriër in hem zitten? Wij denken van wel.

Update 06-09-2015: Als je dan een hond moet zijn in Roemenië zonder baas, dan is het beste wat je je kan overkomen dat je bij Red Panda terecht komt. Want daar werken ze ook met de honden. Zo ook met Jamie. Jamie was wat verlegen, maar nu is hij toch wat opener dan voorheen. Wat een heerlijke hond met dat mooie dekje op zijn rug. Het wordt tijd dat hij een baas krijg. Vind u ook niet?

Update 28-04-2015: Jamie is wat verlegen als hij je nog niet kent, echter hij ontdooit snel en dan is Jamie speels, vriendelijk, een prima hondje dus.

Update 21-04-2015: Moeder en zoon Jamie werden gezien in het gemeente asiel van Calarasi. DAN wilde hen er graag uit hebben, maar we hadden toen geen plek om ze te plaatsen. Een mevrouw die veel honden opneemt haalde ze uit het gemeente asiel en ving ze op. Moeder en zoon Jolie zijn op 20 april in het adoptiecentrum van Red Panda aangekomen. Beide zijn aangekomen onder de teken en vlooien. Dus Alexandra van Red Panda heeft de twee meteen behandeld.

Jamie is een leuke jongeman. Een beetje verlegen en kat-uit-de-boom kijkend. Hij heeft ook meteen een ontwormingskuur gekregen en weer zo goed als nieuw.

Jamie heeft een lang lichaam en hij heeft een tikkeltje overgewicht.

Jamie en moeder Jolie zullen aankomend weekend in de speelweide met andere honden kennismaken. Ze verblijven nu eerst in een aparte kennel zodat ze even kunnen bijkomen van de verhuizing.

Intake 7-10-2014: Jamie is samen met zijn moeder Jolie gevonden. Jamie is echt een pup. Lekker speels en enthousiast. Bij nieuwe mensen kijkt hij eerst even de kat uit de boom maar daarna komt hij steeds meer los. Het is een vriendelijk en lief hondje. Hij gaat heel goed met kinderen om en ook katten zijn voor Jamie geen probleem. Wie haalt deze lieve jongen in huis voor de kou in Roemenië begint? Jamie is er klaar voor!

Details

Geboortedatum (geschat)
01 februari 2014

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video