banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 05 juni 2013
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 38
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :22-03-2017
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 06-04-2021: Grasu bleek zich toch niet thuis te voelen in de grote stad, we willen graag een plaatsje voor hem in een rustige omgeving. Daarbij vindt hij onbekende mensen nog erg eng, dit zal de nodige tijd vergen. Grasu leefde in Roemenië in een tuin met een roedel bekende honden voor hem. De nieuwe situatie in Nederland is een grote overgang voor hem geweest. We hopen snel op een positieve update vanuit de huidige opvang.

Update 23-03-2021: Grasu is op 20 februari in Nederland gekomen en hij is inmiddels heel aardig bijgekomen.
Grasu is een ontzettend lieve hond. Heel blij, loyaal, en hij laat zich heel graag aaien. Hij is ook een slim hondje. Hij houdt van lekker luieren en slaapt heel graag. Maar zodra het tuigje gepakt wordt staat hij te springen van enthousiasme en gaat heel graag mee naar buiten!

Grasu loopt keurig aan de lijn. Hij blijft naast je lopen als een goed getrainde hond. Hij trekt nooit aan de lijn, en houdt het baasje goed in de gaten. Grasu heeft kleine korte pootjes en loopt dus liever niet heel hard of heel lang. Tijdens een lange wandeling gaat hij na verloop van tijd steeds langzamer lopen. Zijn conditie is na een maand wel vooruitgegaan. Soms wil hij zelfs een stukje rennen! Men moet er wel rekening mee houden dat hij een seniortje is natuurlijk en de wandelingen daar op aanpassen. 

Over het algemeen is hij nieuwsgierig en vriendelijk naar andere honden, maar soms wil hij wel eens grommen, vooral  als een hond bijvoorbeeld tijdens het wandelen te overenthousiast of lomp op hem af komt. Hij vindt andere honden dus OK zolang ze zijn 'personal space' respecteren. 
Hij wil ook wel eens grommen naar mensen op straat. Zeker niet altijd, maar soms omdat hij ze nog wat spannend vindt. Met wat training is dit ongetwijfeld af te leren. Over het algemeen is hij tijdens het uitlaten ongeïnteresseerd in passanten.

Grasu is heel lief en gezellig voor het eigen gezin met vertrouwde mensen. Dat is anders met visite. Dat vindt Grasu nog lastig. Zodra er mensen binnenkomen zal hij  tegen ze blaffen en maakt duidelijk dat hij dit niet zo leuk vindt. Hij zal hier op de juiste manier in begeleid moeten worden, dat zal tijd en geduld kosten. 
Grasu is gebaat bij mensen met ervaring die weten hoe ze hem kunnen begeleiden in de dingen waar hij nog aan moet wennen en die hij (nu nog) lastig vindt. 
Grasu kan waaks zijn. Hij reageert ook op geluiden etc. Een omgeving met minder prikkels dan de stad zou zeker  beter voor hem zijn.

Grasu vindt katten niet zo leuk. Wij plaatsen hem niet bij katten of kleine huisdieren vanwege het aanwezige jachtinstinct. 

Er stond in eerdere berichten dat Grasu baknijd zou hebben. Daar hebben we niks van gemerkt. Hij wacht keurig tot zijn bak voor hem is neergezet en heeft er geen enkele moeite mee als we het weer oppakken. Grasu eet inmiddels brokken. Misschien verdedigt hij zijn eten alleen tegenover andere honden. 

Geef je Grasu een eigen warm mandje, dan wil hij in ruil daar voor jou beste vriendje zijn en jouw leven een stuk gezelliger maken. In hem heb je zeker een vriend voor het leven! 
Wij zoeken voor Grasu iemand met begrip, geduld en ervaring. Iemand die veel tijd met hem door kan brengen en hem verder wil begeleiden. Een rustig huishouden zonder kleine kinderen in een rustige omgeving. Met onze puberdochter kan hij het heel goed vinden.
Wie wil Grasu zijn forever home geven?

Update 21-03-2021: Helaas zoeken we voor Grasu een nieuw forever home.

Update 17-09-2020: Grasu is getest op hartworm, helaas positief. Hij wodt zo snel mogelijk nehandeld, zodat hij kan afreizen naar Nederland naar zijn baasjes die op hem wachten.

Update 15-09-2017: Grasu is een hele leuke hond. En ook een hele trage hond. Hij heeft 2 standen buiten: langzaam en nog langzamer. 

Grasu is prima met andere honden, maar ze moeten wel van zijn eten afblijven. Hij heeft baknijd. Dit is wel een dingetje waar goed over na gedacht moet worden. Zeker met andere honden en kleine kinderen in huis. 

Grasu verblijft nu met 7 andere honden in een pension, waar Dana Puscoci hem van tijd tot tijd bezoekt. Het gaat goed, omdat de andere honden het terratorium van Grasu respecteren. Grasu plaatsen bij een dominante hond is geen goed idee. Misschien is het zelfs verstandig om hem niet te plaatsen bij andere honden. 

Intake 10-10-2016: Grasu is een heerlijke vent. Hij leefde zijn leventje op de straten van Boekarest. Hij bemoeide zich met niemand en schooierde zijn eigen kostje bij elkaar. Totdat er iemand de hondenvangers op hem afstuurde om hem in het dodingsstation te plaatsen. Maar Dana en Claudia waren de hondenvangers voor en namen Grasu snel mee. Hij verblijft nu al meer dan een jaar in een Roemeense opvang, waar hij met meerdere honden woont en dit gaat allemaal heel goed.

Grasu is een vriendelijke hond. Hij houdt van mensen en andere honden. Hij is een hond die zich niet snel druk maakt, eigenlijk is hij een hond die altijd relaxed is.

Grasu lijkt een beetje op een trein, hij staat kort op zijn pootjes met een lang lichaam. Zijn favoriete hobbies zijn eten en slapen. Wie kan zich vinden in dit knappe mannetje en haalt hem zo spoedig mogelijk naar huis?

Details

Geboortedatum (geschat)
05 juni 2013