banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 13 oktober 2014
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (geschat in cm): 20
Formaat: Klein
Toegevoegd :15-12-2021
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 15-12-2021: Miny verblijft nu enige tijd in haar gastgezin, inmiddels weten we beter wat ze zoekt in een 'forever home'. Haar gastgezin vertelt:

Miny is 7 jaar en een echte kroelkont, als je lief tegen haar doet heb je eigenlijk meteen al haar vertrouwen.
Het liefst kruipt ze bovenin je trui/vest/badjas, als je de kraag openhoudt draait ze zichzelf naar binnen. Ze zoekt je af en toe op voor een korte knuffelsessie, en gaat dan weer op onderzoek uit, of naast je op de bank slapen.

In een nieuwe omgeving kan ze wat onrustig zijn, dan loopt ze door de kamer alsof ze naar iets op zoek is. In het gastgezin is dat een stuk gekalmeerd, maar ze doet nog steeds haar rondes als ze op zoek is naar stimulatie. Ze is net behandeld aan haar gebit (5 tandjes, een kies en een hoop tandsteen lichter), sindsdien heeft ze meer eetlust, energie en behoefte aan interactie.

We hebben het idee dat Miny een hondenvriendje van haar eigen formaat echt fijn zou vinden.
Wij hebben tot nu toe de ervaring dat ze goed met andere respectvolle (kleine) honden overweg kan.
Haar reactie op katten wisselt: angstige katten die naar haar staren ziet ze als bedreigend, daar blaft ze tegen en gaat ze achteraan. Katten die haar vriendelijk en open benaderen of negeren zijn geen probleem, het is puur de ‘taalbarrière’ dat sommige angstige katten oogcontact houden en honden het tegenovergestelde zouden doen. Miny laat zich wel goed corrigeren.

We zijn bezig met zindelijkheidstraining. Ze plast en poept nu op een training pad, dat is al heel snel verbeterd want in het begin deed ze het op de vloer. Een huis met een (afgesloten) tuin is dus wel een pré, dat maakt het makkelijker met haar naar buiten te gaan wanneer ze aanstalten maakt. Tijdens wandelingen plast ze wel buiten, poepen is nog niet gelukt.

Ze kan een behoorlijk stuk lopen en vindt dat ook fijn. Als ze er genoeg van heeft geeft ze dat aan door haar kontje naar je toe te draaien. Daarmee wil ze zeggen: til me maar op! Ze is gelukkig maar een klein frummeltje (iets over de 1,5kg), dus dragen op je arm of in een tas/draagzak is goed te doen. Het is op het moment buiten wat koud voor haar, dus draagt ze bij wandelingen een winterjasje.
Ze toont geen angst voor harde geluiden; vuurwerk, ambulances etc. verdraagt ze tot nu toe goed. Ze schrikt eerder van onverwachte bewegingen, maar raakt ook dan niet in paniek.

Slapen doet ze goed. Ze slaapt naast ons bed op een opgevouwen dekbed met een dekentje erop. Zodra het licht uit gaat krult ze zich op en slaapt ze lekker door tot de volgende ochtend. 
Overdag ligt ze heel graag bij ons, maar gaat na een tijdje ook wel lekker op de bank liggen slapen. Maar een mandje is waarschijnlijk ook wel aan te wennen, zeker als er nog een hondenvriendje is ;). Dat geldt natuurlijk ook voor eventueel ‘s nachts beneden slapen.

Ze kan goed tegen autorijden, al is het wel handig om haar in een automandje vast te zetten of door een bijrijder vast te laten houden. Als ze de kans krijgt kruipt ze zo op schoot bij de bestuurder, bovendien is ze zo licht dat ze makkelijk gelanceerd wordt bij een te scherpe bocht.

Ze is niet gewend aan een bench of reiskennel en vindt dat ook echt niet fijn! Dan protesteert ze de hele weg. (Mogelijk is dit wel op te bouwen, maar zeer rustig en zeker niet meteen met het deurtje dicht.)

Even alleen blijven is, vermoeden wij, geen probleem, als het goed opgebouwd wordt. Als wij even de kamer uit zijn zoekt ze even en gaat vervolgens op haar kleedje liggen.

Bent u iemand die:

  • affiniteit heeft voor / ervaring heeft met kleine hondjes (misschien zelfs Yorkshire Terriërs in het bijzonder)?
  • een groot deel van de dag thuis is?
  • voldoende tijd en geduld heeft om Miny verder te begeleiden?
  • een huis met een goed afgesloten tuin heeft?
  • geen kleine kinderen heeft? (12+)
  • in een redelijk rustige buurt woont?
  • houdt van knuffelen?
  • het liefst al een hondje heeft?

Overweeg dan contact op te nemen, wie weet bent u Miny’s match!

Intake 13-10-2021: Miny is daadwerkelijk MINI. Ze werd aan de kant van de weg gevonden door een neef van Neli, bij een dorpje dichtbij Calarasi. Ze was licht verwaarloosd en ondervoed (ze weegt maar 1,2kg). Ze kan pas gesteriliseerd worden als ze 1,5kg weegt, dus ons doel is helder. De schatting is dat ze 7 jaar oud is. Met liefde, geduld en voedingsrijk hondenvoer is Miny's goede leven officieel begonnen.

Details

Geboortedatum (geschat)
13 oktober 2014

Video

Video

Video

Video