banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 11 november 2019
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm):
Schofthoogte Klein
Toegevoegd :07-09-2020
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 14-10-2020:  Dit zijn de bevindingen van het gastgezin nu:

Het gaat met kleine stapjes vooruit met Hara. De paniek is een stuk minder geworden betreffende haar eten. Ik zet het neer en ze loopt na 3x heen en weer naar haar bakje en eet het op. Daarvoor was het 20 minuten paniek en heen en weer rennen voordat ze begon met eten.
Bezoek vindt ze leuk en heel voorzichtig komt ze dichterbij om te snuffelen. Daarna loopt ze weg en kijkt op afstand. 
Mijn man vindt ze leuk want daar gaat ze naast zitten/liggen. Als hij thuiskomt begroet ze hem.
Ze heeft het zelfs toegelaten dat ze wordt geaaid en heel voorzichtig begint ze ook met spelen.
Het zijn kleine stapjes maar voor haar heel wat.
Het uitlaten is nog geen succes. Ze raakt ervan in de stress en daarom hebben wij eerst besloten dat de tuin voor haar de beste optie is. Meer om te zorgen dat ze vertrouwen krijgt in de mensen en haar omgeving. Ze schrikt snel van onverwachte beweging en geluid. 
Hara is een hondje dat mensen nodig heeft die veel geduld hebben en haar de tijd geven om zich te ontwikkelen. Daarbij is een stabiele hond naast haar absoluut nodig. Ze komt niet uit zich zelf naar je toe ook al heb je de lekkerste worst van de wereld. 
Ze kan niet bij kleine kinderen worden geplaatst . Dat veroorzaakt bij haar onrust en stress. 
Routine op een dag geeft haar houvast. 
Ik zie aan haar dat ze heel graag dichterbij wil komen maar er is iets bij haar dat ze nog steeds niet durft. 
Wij geven haar daarom op dit moment ruimte, tijd en liefde zodat zij zich op haar eigen tempo kan ontwikkelen. 

Update 11-09-2020: Dit is wat het gastgezin over haar verteld: Hara is een bang hondje die overal van schrikt. Ondanks dat ze een pup is, speelt ze niet en verstijfd ze als je haar wil aaien. Bij het oppakken gaat ze in de vluchtmodus of kruipt weg. Dit is ook 1 van de redenen dat Hara nog niet buiten aan een riem loopt ondanks dat ze al 4 weken in Nederland is. Het is voor haar te spannend en levert voor haar stress op. Dit uit zich in paniekerig gedrag van heen en weer rennen. Ze plast en poept dan in huis terwijl als ze geen stress heeft ze alles keurig in de tuin doet.

Bij het eten geven toont Hara hetzelfde gedrag (paniek en heen en weer rennen).  
Ze krijgt wel steun van onze stabiele hond en dat is iets wat Hara echt nodig heeft anders redt ze het niet. 
Doordat ze zo bang is zijn kleine kinderen geen optie. Ze doet dapper haar best maar het gaat met kleine stapjes en veel geduld maar ze is er nog niet.
Begrip, tijd en heel veel geduld ( plus veel liefde) is wat Hara op dit moment nodig heeft om ervoor te zorgen dat ze meer vertrouwen krijgt en in de toekomst uiteindelijk een vrolijk hondje wordt.

Update 15-08-2020: Hara is vandaag naar Nederland verhuisd en verblijft momenteel bij een gastgezin waar ze even kan bijkomen. Hier wacht ze rustig af op haar baasje. Hara heeft ervaren mensen nodig die haar met alle tijd, veel geduld en liefde zullen begeleiden in haar nieuwe leven. Een update zal volgen. 

Intake 23-03-2020: Hara werd samen met haar moeder en nestgenoten gevonden toen ze 2 maanden oud was. Een mevrouw ontfermde zich over hen, want kleintje pupjes worden iets minder klein en gaan op onderzoek uit. En dat is levensgevaarlijk op straat en niet meer onder controle te houden door moedertje Geo. Het gezinnetje is toen overgebracht naar het asiel van Neli, daar waar ze beschermd hun puppentijd kunnen leven tot er baasjes voor de zes kleintjes en voor moedertje Geo zich aandienen.

Hara is een dapper pupje. Ze is één van de zes kinders van moedertje Geo. Haar nestgenoten zijn: Luzy, Aldo, Nisa, Enzo en Eva. Moedertje Geo is flink aan het opvoeden geslagen en Hara neemt dit allemaal in zich op. Ze speelt, krijgt soms visite, wordt af en toe op haar nummer gezet. Dit is wat Geo kan doen. Maar helaas houdt het daarbij op. Hara is een jong meisje die, eenmaal in Nederland, graag naar puppenschool gaat om te leren dat stoelpoten niet zijn om je puppentandjes in te zetten of de telefoonkabel niet iets is om mee te spelen.

Bij wie mag Hara in de leer om een brave hond te worden?

26 hg op 26/4/20

Details

Geboortedatum (geschat)
11 november 2019