banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 20 juni 2019
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 44
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :10-10-2020
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 27-08-2020: Flint is nu twee weken bij het gastgezin, dit is wat het gastgezin over Flint vertelt: Flint moest in het begin best even wennen maar is inmiddels met stappen vooruit gegaan. Hij moet natuurlijk nog het eea leren en zal hier in begeleid moeten worden. 

Flint is een lieve nieuwsgierige jongen die regelmatig even een aai komt halen. Hij houd er erg van om lekker op een kussen of op de bank te liggen. Hij zoekt ook regelmatig een knuffeltje om mee te spelen en op te kauwen. Hij slaapt nog veel en is binnen in huis vrij rustig. 
Met de hond van het gastgezin gaat het prima samen. Hij is ook niet jaloers. Alleen vindt Flint het spannend als de hond te dicht bij zijn eten komt. Flint eet uit een antischrokbak. 
Hij kan heel soms wat waaks zijn maar is hier goed in te corrigeren. 

In het gastgezin komen zo nu en dan ook oppashondjes over de vloer waar Flint gezellig mee kan spelen. Dat vind hij erg fijn! Hij is niet dominant maar ook niet heel erg onderdanig.
Andere honden vindt hij leuk, hoe hij met katten is dat is onbekend.

Flint is al zo goed als zindelijk en doet zijn behoeft op dit moment voornamelijk in de tuin. Het gastgezin is al aan het oefenen om met hem buiten kleine rondjes te wandelen. Dit wordt langzaam opgebouwd. In het begin vond hij het nog eng om een tuig om te krijgen en om naar buiten te gaan maar nu gaat het goed. Flint vindt het fijn als er een andere hond bij aanwezig is dat geeft hem meer zekerheid.

Flint verblijft s'nachts gewoon los in huis en slaapt waar hij wil, zo ook als het gastgezin even van huis is. Hij sloopt niets en gaat rustig slapen. Flint kan een paar uur alleen blijven. Hij is dan erg enthousiast als je thuiskomt, vooral als hij dan eten krijgt. 

Visite vindt hij wel interessant en gaat hier ook uit zichzelf naar toe. Bij andere mensen op bezoek gaan is even spannend maar na een paar minuten gaat hij al op verkenningstocht.
Flint heeft kennis gemaakt met een baby van visite dat ging goed en hij vond het interessant.
In de auto mee gaan is ok nog spannend. 

Voor Flint zoeken wij een ervaren en geduldig baasje. Iemand die hem verder wil begeleiden. 
Een rustig gezin zonder kleine kinderen en eventueel met een leuk hondenmaatje. 

Waar staat een mandje klaar voor dit lieve en enthousiaste manneke?

Update 13-09-2020: Wat een geluk heeft dit pechvogeltje. Hij is zo vaak gereserveerd en afgezegd en/of klaargemaakt om naar Nederland te reizen om in een gastgezin te mogen en dat ook weer werd afgezegd, dat we de tel kwijtgeraakt zijn. Maar omdat hij helemaal reisklaar was en er een hondje afviel van de vluchtlijst, kon Flint meereizen. Dus eindelijk is Flint in Nederland en mag hij bij een gastgezin tot rust komen en gaan we een baasje voor hem zoeken. Meer informatie volgt. 

Intake 27-01-2020: In december zagen we dit onzekere mannetje ontzettend zijn best doen om iets lekkers aan te pakken van ons team. We vonden hem zo aandoenlijk dat we hem op de website zetten en hoopten dat iemand op hem zou vallen.

In januari kregen we bericht (dachten we) dat Flint was overleden. Flint kwam op IM, maar 2 weken later bleek dat niet Flint, maar zijn vriendinnetje Lola was overleden. Er was een kostbare fout gemaakt met de nummers. Toen ons team Flint meenamen uit de ps naar pension Chiajna wisten ze niet wat ze zagen. Een broodmager angstig hondje dat veel op Flint leek. Meteen is uitgezocht hoe dit nu eigenlijk zat, want we snapten het niet meer. Maar Flint bleek nog springlevend. En gelukkig is hij weg uit de ps. Hopelijk kan Flint straks ook snel weg uit heel Roemeniƫ. Dat land heeft hem alleen maar ellende gebracht.

Flint wordt niet bij kleine kinderen of in een druk huishouden geplaatst.

 

Details

Geboortedatum (geschat)
20 juni 2019

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video