banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 01 augustus 2014
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 55
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :28-03-2017
Datum geadopteerd :07 maart 2020

Informatie

Update 10-04-2018; Bobby is een vriendelijk man tegen mensen en honden. Bobby kan heel goed eng lachen, maar dit is niet iets om bezorgd over te zijn. Hij weet gewoon niet beter hoe je sexy moet lachen.

Bobby's vriendschap met Ursu staat nog altijd als een huis. Al van kleins af aan zijn ze samen. 

Bobby is een kalme en vriendelijk typetje, die alles nog moet leren en overal aan zal moeten wennen. Wie geeft hem die kans?

Update 10-02-2018:  Bobby en Ursu zijn de beste vrienden daar in Roemenië. Ze verblijven in een tuin en vermaken zich daar. Bobby wordt bijna niet uitgelaten buiten het hekwerk, dus hij kent niks anders dan de tuin. Bobby is een grote kerel en een geweldige hond voor Yvonne. Ook voor mensen die de tuin inkomen is alles goed. 

Wie Bobby wilt adopteren zal sterk in de schoenen moeten staan en ook ervaring moeten hebben met honden. Een dosis ervaring en hand aan poot begeleiding is een must. 

Bobby heeft een speels en gezellig karakter, een ideaal plekje zal geweldig zijn.

Update 18 juli 2015: Bobby is een leuke hond, enthousiast, blij als er mensen langskomen bij Yvonne, waar hij in de opvang zit. Er is wel een klein "maartje", Bobby komt weinig tot niet buiten de poort bij Yvonne, waardoor hij weinig gewernd is, uit onzekerheid trekt hij zijn lippen op en laat zijn tandjes zien, dit is niet lelijkheid, maar lachen. Het zal zeker een moeilijk punt voor Bobby zijn als hij naar Nederland komt, hij is weinig gewend. Bobby zal dus goed begeleid moeten worden om hem aan alle nieuwe dingen en drukte te laten wennen.

Update 24-11-2014: Bobby is een heerlijke drukke pup, die erg nieuwsgierig is naar wat de wereld hem te bieden heeft. Hij komt niet veel buiten, dus speelt hij met de honden en katten die binnen zitten. Dit gaat goed. Alleen als de honden gaan blaffen en er iets aan de hand is, dan is hij een held op sokken en zoekt Bobby dekking.

Onze Bobby is aardig gegroeid en hij is een stuk terughoudender geworden. Dat is erg jammer, want daardoor is hij ook een stuk onzekerder geworden. Bobby verblijft nu in een apart huisje waar meerdere honden zitten. Yvonne komt daar dagelijks, maar Bobby mist een groot stuk socialisatie. Bobby zal dan ook niet bij kinderen geplaatst worden en alleen bij ervaren mensen in een rustige omgeving, dus ook niet in een drukke stad.

We hopen uiteraard wel, dat iemand met een dosis ervaring valt voor dit knappe mannetje en met hem aan het werk wil.

Update 16-10-2014: Het gaat goed met dit mannetje. Hij heeft nu de ruimte om een echt pupje te zijn. Hij speelt veel; is niet verlegen; is heerlijk enthousiast naar honden en katten toe. Maar wel onzeker naar mensen en kinderen. Bccoli en vooral van kip met rijst en cheddarkaas. Een echte bourgondiër dus.

Yvonne is bezig met Bobby om hem zindelijk te maken. Bobby heeft nog niet geblaft, ze heeft geen idee hoe hij klinkt. Bobby leeft nu samen met 3 honden en 2 katten. Hij deelt zijn bed met een klein hondje en zijn vele speeltjes. Ook luistert Bobby al goed naar Yvonne als hij iets doet wat niet mag. Maar de volgende dag is hij dat wel weer vergeten. Een echt pupje dus.

Bobby wordt momenteel ook ontwormd. En hij is aan het trainen om aan een lijn te lopen. Dit zal hij ongetwijfeld ook onder de knie krijgen.

Intake 12-09-2014: Dit leukertje is Bobby. Bobby heeft in zijn korte leventje al het één en ander meegemaakt. En dat was zeker niet positief.

Bobby komt uit het gemeente asiel in Calarasi. Bianca zag een klein pupje in een kennel zitten met een grote reu, zonder moeder. Bianca haalde de dierenarts erbij en zij vertelde dat Bobby in de kennel ernaast hoorde. Daar zat zijn moeder Numai. In die kennel stonden hoge bakken met water waar Bobby nooit bij zou kunnen. Bianca haalde een klein bakje water uit de grote bak zodat Bobby wel wat kon drinken. Ook was Bobby heel erg mager en hij liep vreemd. Bianca dacht dat Bobby geen kans zou maken op overleven.

Helaas moesten Bianca en Ton weg uit het gemeente asiel en moesten Bobby achterlaten. Gelukkig gingen ze even later toch weer terug naar het gemeente asiel om nog wat foto's te maken, samen met Neli en Yvonne Paun (de vertaalster). Bobby gilde het uit toen Ton hem oppakte. Dat bleek niet van angst maar van pijn. Bobby had namelijk een wond aan zijn buik en op zijn rug. Dit was de eerste keer voor Yvonne, dat zij een gemeente asiel bezocht. Ze ging in tranen het asiel uit, maar wel met onze Bobby!!

Toen werd Bobby ziek en moest hij de volgende dag naar de kliniek van Minodora (de dierenarts van het gemeente asiel). Bobby bleek anaplasma te hebben en ook vol wormen te zitten. Ook had hij een een tekort aan calcium en had hij een aantal toevallen.

Maar onze Bobby is een overlever. Hij is erbovenop gekrabbeld en heeft zijn eerste vaccinatie al gekregen. Ook is hij uit de kliniek.

Wat nu nog mankeert, is een lief baasje voor Bobby om hem van alle geneugten des levens te laten genieten.

Details

Geboortedatum (geschat)
01 augustus 2014

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video