banner3

Feest bij Dogs Adoptions Nederland!

10 jaar

Lieve Dierenvrienden, 

Vandaag, op 7 september 2017, is het 10 jaar geleden dat Dogs Adoptions Nederland van start gegaan is.

We begonnen als een klein groepje gemotiveerde vrijwilligers. En dit is, gelukkig, inmiddels uitgegroeid tot een grotere groep zeer enthousiaste vrijwilligers die met veel passie veel tijd en energie in dit werk stoppen.

Zoals jullie weten staat steriliseren hoog op ons lijstje (want dit is nu eenmaal de enige oplossing om de populatie honden te verminderen) en wordt dit ook veel gedaan. Elke maand wordt er naar Roemenië gevlogen om de honden op te halen die door de lieve baasjes zijn uitgekozen, maar ook om de honden op onze website te updaten en te bezoeken. Operaties van honden worden gedaan en door ons (door jullie) bekostigd. En het hele jaar door kan er voer en geld gedoneerd worden en wordt er per kwartaal een transport met voer en medische spullen naar Roemenië gebracht. We zijn blij om te kunnen melden dat tot nu toe deze transporten nog altijd gesponsord worden, want veel zorgen bij ons wegneemt. 

Na deze afgelopen 10 jaar zijn wij als  team nog altijd enthousiast en gepassioneerd in dit goede en mooie werk. 

Ik wil iedereen, die Dogs Adoptions Nederland een warm hart toedraagt, heel erg bedanken voor de geweldige ondersteuning ieder jaar weer. Tevens bedank ik het hele DANteam voor hun tomeloze inzet en hoop ik dat wij nog vele jaren dit mooie werk mogen blijven doen. 

Met Vriendelijke groet, 

Ton van der Hel, Voorzitter SDAN.

* Inzamelactie voor generator voor Neli*

De dagen worden korter en dus wordt het weer eerder donker. Zo ook in het asiel van Neli. Dit asiel bestaat al jaren zonder elektriciteit. Zonder licht, verwarming, lopend water. De meesten van jullie kennen de foto's wel van Neli met een lichtje op haar helm. Naast de nieuwe puppykennel hebben Neli en de honden ook elektriciteit verdient. Zeker voor de aankomende winter. Zonder generator is het eigenlijk niet meer te doen. We hebben er al één op het oog en willen deze graag aanschaffen. Maar deze genrator kost 3.500 euro. Dus dat hopen we bij elkaar in te zamelen.

Wilt u helpen om licht in het asiel van Neli te brengen doneer dan op

Rekeningnummer; NL95RABO0132753030
Stichting Dogs Adoptions Nederland te Sliedrecht.
Onder vermelding van generator neli
Vanuit het Buitenland: IBAN:NL95RABO0132763030 / BIC:RABONL2

neli1neli2

 

Afgelopen vrijdag 14 juli, kregen we een noodkreet van Neli over Daddy. Daddy is onder behandeling van hartworm en de laatste behandeling had hij niet goed op gereageerd. De fotos die we doorkregen logen er niet om. Daddy had een soort van voetbal op zijn onderrug en hoge koorts. In allerijl hebben we voor transport gezorgd zodat Daddy zaterdagochtend met spoed naar Boekarest kon naar onze dierenarts Marian. Deze constateerde een enorme ontsteking die al afgestorven huid en spierweefsel veroorzaakt had. Hij heeft Daddy onmiddellijk geopereerd en de broodnodige pijnstilling en antibiotica toegediend. Zondagochtend is hij wederom onder narcose behandeld dmv spoelingen en meer antibiotica. Zondag avond kregen we te horen dat de koorts begon te zakken en dat als Daddy een sterke hond is, dat zijn kans op overleven zou zijn.

Inmiddels zijn we een aantal dagen verder en de dalende lijn wordt langzaam een stijgende lijn. We hebben goede hoop dat Daddy dit gaat overleven echter het hele proces zal nog wel enkele maanden gaan duren. De afgestorven huid en spierweefsel zal heel langzaam dicht moeten groeien en bij een open wond van deze orde is schoonhouden van levens belang. DAN betaald uiteraard deze dierenarts kosten en de periode bij de dierenarts maar we kunnen wat donaties goed gebruiken. Heeft u wat over voor Daddy en zijn genezing dan kunt u doneren op:

Rabobank rekeningnummer: NL95 RABO 0132 7530 30 Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Sliedrecht Onder vermelding van: Daddy

Vanuit het buitenland: IBAN: NL95RABO0132753030 BIC: RABONL2U


daddy1daddy2

daddy3daddy5

 

 

 

 

 

 

 

daddy4daddy6

daddy7daddy8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen Dagblad 25-07-2017

Culemborgse Monique loopt met honden naar Boekarest: 'Ik móet door'

Monique Dubbeldam gaat Boekarest halen. Met haar honden Faye en Indy is de 48-jarige Culemborgse bijna aan de Roemeense grens. Met de voettocht van ruim 2.000 kilometer naar de Roemeense hoofdstad wil Dubbeldam geld inzamelen voor zwerfhonden in Roemenië.

Dubbeldam geeft het ruiterlijk toe. De mensen die haar vooraf zeiden dat de tocht naar Roemenië erg zwaar zou worden, hadden gelijk. Ze maakte een aantal moeilijke momenten door. „Ik heb een paar keer aan stoppen gedacht. Vooral toen mijn man twee weken geleden na een paar dagen vertrok en het daarna dagen alleen maar regende, had ik sterk de aandrang om terug te keren. Maar opgeven was geen optie. Ik moest door, vooral voor die honden in Roemenië. Ik dacht: als mijn honden, die nog steeds in uitstekende conditie verkeren, het kunnen, kan ik het ook.”
mo1mo21

Kachels

Niet alleen emotioneel vindt ze de tocht zwaar, ook fysiek. „Ik ben geen topsporter. Ik heb het moeilijk gehad door de regen. Bijna twee weken alleen maar regen. Ik slaap soms bij particulieren. Die nodigen me spontaan uit. Maar soms ook noodgedwongen in hotels. Die hebben in deze periode nog geen kachels aan, dus ik kon mijn kleren niet drogen. Door de beperkte ruimte in mijn rugzak heb ik maar één schoon setje kleding bij me. In natte kleren lopen, is heel vervelend.”

mo31

Ze had een paar bijzondere ontmoetingen in Boedapest en net even buiten de Hongaarse hoofdstad. Die momenten houden haar op de been. „Ik liep Boedapest uit, toen een heel oud vrouwtje zwaaiend op me af kwam lopen. Ze liep direct naar de honden en begon ze te aaien. Normaal heb ik dat liever niet. Maar de honden vonden het direct goed. Met het kleine beetje Duits dat ze kende, begreep ik dat ze vroeger ook een zwerfhond heeft gehad. Ze huilde, toen ik vertelde waarom ik met de honden aan het lopen was. In Boedapest ontmoette ik een Amerikaanse vrouw die zich om zwerfkatten bekommert. Dat werd een heel lang en leuk gesprek.”
mo41mo51

Voorlichting

Ze is nu in Fulopjakab, niet ver van de Roemeense grens. Die denkt ze op 2 oktober over te steken. Dan is het ook gedaan met de rust, weet Monique. „Ik had weleens momenten als het donker werd; wat zal ik nu eens gaan doen? Na de grens ga ik in elk dorp langs de burgemeester, de asiels en scholen. Daar geef ik voorlichting over zwerfhonden. Mijn honden laten zien dat ze ook huishonden kunnen worden.”

Steeds meer media in Roemenië ontdekken de reis van Monique. Ze benadrukt nog eens dat ze met haar reis geld ophaalt om zwerfhonden te laten steriliseren. Ook Europa stuurt geld. „De Europese Unie stopt jaarlijks een kleine tien miljoen in dit programma, maar er wordt niets gedaan. Dat geld verdwijnt in de verkeerde zakken. Het zijn wel onze belastingcenten. Heel erg jammer.”


 

Algemeen Dagblad 25-07-2017

AD 25-07-2017

Culemborgse te voet naar Roemenië voor zwerfhonden: 'Ze verdienen een beter leven'

VIDEORuim 2.000 kilometer, te voet, van Utrecht naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. Mét twee van haar honden. Monique Dubbeldam begint eind volgende maand aan de reis, om geld in te zamelen voor Roemeense zwerfhonden.

Hallo allemaal,

Het puppyverblijf bij Nely is zo goed als klaar.

We hebben € 5.100,- aan giften ontvangen en de totale kosten zijn uitgekomen op €5.370,13.

Een geweldig resultaat. En het is een mooi verblijf geworden.

IMG 20170709 WA0001IMG 20170709 WA0003

12

34

5