banner3

In het weekend van 16 en 17 september zijn er op kosten van Dogsadoptions Nederland in totaal weer 80 honden en katten gesteriliseerd in Babadag zijn er totaal 35 behandeld. De Burgemeester van Babadag heeft zijn volledige medewerking verleend en onderdak en eten voor het team volledig van gemeente geld betaald. Hij vertelde dat hij een 3-jarig contract had met honden vangers en er achter kwam dat na 3 jaar het aantal zwerfhonden nog totaal niet was afgenomen. Ook had hij ontdekt dat honden die daar gevangen werden, weer gespot werden rondom de plaatst. De honden werden gevangen, de gemeente betaalde per hond en even later zetten ze de honden uit en vangen ze opnieuw in opdracht van een andere gemeente die er dan ook per hond voor betaald. Toen hij hoorde dat het team in Tulcea al diverse keren gesteriliseerd had wilde hij dit ook graag omdat hij nu inziet dat vangen en doden totaal geen oplossing is, maar steriliseren wel. Een succesvol weekend dus in alle opzichten.
123

478

Daarna zijn er nog 45 honden en katten in Tulcea gesteriliseerd. Aldaar is sinds de 2 jaarlijkse komst van het team al een heel duidelijke vermindering van straathonden aantallen. Nog meer bewijs dat dat als enige helpt. Ook zijn de inwoners volop aanwezig voor het steriliseren omdat ook zij graag zien dat de aantallen minder worden en dat steriliseren een enige en vriendelijke oplossing is. Helaas kunnen er per dag niet meer behandeld worden door maar 1 arts en 2 assistenten dus het blijft heel hard nodig dat het team daar meerder malen per jaar aan het werk kan.

56

91213

1011
141517

171819


Inzameling Karina

Ik ben Karina, geboren op de straten van Roemenië en ik ben vreselijk mishandeld waardoor ik botbreuken had, die zonder medische verzorging op straat een soort van vast gegroeid zijn. Dagelijks lijd ik nog onder deze foute genezing en heb ik nog steeds vreselijk veel pijn.

karina1

En dit ben ik ook, maar dan met mijn echte mooie snoetje. Ik had een beetje geluk dat ik in een prive asiel terecht kwam, waar in ieder geval mijn buikje vol was, maar men niet in mij kon kijken en mijn pijn en breuken kon zien. Ik heb de stem niet om het ze te vertellen. Toen mocht ik opeens mee naar een vreemd land met lieve mensen die erg aardig voor mij zijn en een opvangbaasje die heel bezorgd naar me keek en door had dat ik moeilijk liep en mij naar de dokter bracht. Ik was zo blij dat dit opvangbaasje zo goed had gekeken want de dokter zag op de fotos eindelijk dat ik zoveel pijn heb. Ook begrijp ik dat er een dokter is die mij van de pijn af kan helpen maar deze operatie kost ongeveer 2000,00 euro. Maar de stichting die mij ophaalde en mijn opvangbaasje hebben niet zomaar zo'n groot bedrag en misschien kunnen we allemaal samen een klein beetje betalen dat ik snel naar het ziekenhuis kan en eindelijk een verdiend leven krijg zonder elke dag pijn. Ik ben iedereen alvast heel dankbaar want ik ben dolbij met mijn nieuwe land maar de pijn is helaas door de verhuizing niet weg.

karina2
Doneren Kan op:

Rabobank rekeningnummer NL95RABO0132753030
ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Sliedrecht
Onder vermelding van: Karina
vanuit het buitenland: IBAN NL95RABO0132753030 BIC: RABONL2U

Update 01-11-2017

Voer en de generator bij Neli aangekomen.

voerneli1voerneli2voerneli3

voerneli4voerneli5

 

25-10-2017 Voer Transport

 

Gisteravond is de vrachtwagen met voornamelijk voer naar Roemenië vertrokken. Eerdaags zullen de honden weer voer krijgen.
Wij bedanken iedereen ontzettend voor jullie hulp, op welke manier dan ook. Hopelijk kunnen we de volgende keer weer op jullie rekenen.
voer1voer2voer3
voer4

VOERACTIE!
Elk kwartaal proberen we een voertransport naar Roemenië te sturen.
We willen voorkomen dat de honden zonder voer komen te zitten.
U kunt ons helpen door geld te doneren of bij grote partijen gratis voer Ton van der Hel te Bellen!

voeractie
Rabobank rekeningnummer NL95RABO0132753030
ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Sliedrecht
Onder vermelding van: Voeractie
vanuit het buitenland: IBAN NL95RABO0132753030 BIC: RABONL2U

Feest bij Dogs Adoptions Nederland!

10 jaar

Lieve Dierenvrienden, 

Vandaag, op 7 september 2017, is het 10 jaar geleden dat Dogs Adoptions Nederland van start gegaan is.

We begonnen als een klein groepje gemotiveerde vrijwilligers. En dit is, gelukkig, inmiddels uitgegroeid tot een grotere groep zeer enthousiaste vrijwilligers die met veel passie veel tijd en energie in dit werk stoppen.

Zoals jullie weten staat steriliseren hoog op ons lijstje (want dit is nu eenmaal de enige oplossing om de populatie honden te verminderen) en wordt dit ook veel gedaan. Elke maand wordt er naar Roemenië gevlogen om de honden op te halen die door de lieve baasjes zijn uitgekozen, maar ook om de honden op onze website te updaten en te bezoeken. Operaties van honden worden gedaan en door ons (door jullie) bekostigd. En het hele jaar door kan er voer en geld gedoneerd worden en wordt er per kwartaal een transport met voer en medische spullen naar Roemenië gebracht. We zijn blij om te kunnen melden dat tot nu toe deze transporten nog altijd gesponsord worden, want veel zorgen bij ons wegneemt. 

Na deze afgelopen 10 jaar zijn wij als  team nog altijd enthousiast en gepassioneerd in dit goede en mooie werk. 

Ik wil iedereen, die Dogs Adoptions Nederland een warm hart toedraagt, heel erg bedanken voor de geweldige ondersteuning ieder jaar weer. Tevens bedank ik het hele DANteam voor hun tomeloze inzet en hoop ik dat wij nog vele jaren dit mooie werk mogen blijven doen. 

Met Vriendelijke groet, 

Ton van der Hel, Voorzitter SDAN.