banner3

Nieuwe DAN teamleden

Wij verwelkomen 3 nieuwe teamleden: Mirella Mayor, Francina de Wit en Jolanda de Koning.

Mirella zal de gastgezinnen gaan begeleiden en Francina en Jolanda zullen de screening van adoptanten gaan oppakken.

 

Mirella stelt zich voor:

Hallo,

Ik wil mij graag even aan jullie voorstellen als nieuwe vrijwilliger bij Stichting Dogs Adoptions Nederland.
Mijn naam is Mirella Mayor en ik woon met mijn gezin  en onze huisdieren in NH.
Wij hebben 2 hondjes en een kat, allen afkomstig van de straat en/of in een asiel terecht gekomen. Onze hondjes zijn afkomstig uit het buitenland.
Ons hondje Siënna komt uit Bosnië en hebben we 9 jaar geleden geadopteerd. .
Ons andere hondje Yara hebben we 4 jaar geleden via stichting DAN uit Roemenië geadopteerd. 
Ik ben altijd gek op dieren geweest en sinds we onze rescuehondjes hebben gaat mijn hart de laatste jaren steeds meer uit naar de de zwerfhonden in het buitenland die in erbarmelijke omstandigheden moeten (over)leven.
Het zwefdieren probleem is groot in veel landen maar samen kunnen we een verschil uitmaken. Zowel door sterilisatieacties als door te bemiddelen voor adoptie kunnen we proberen om voor deze dieren iets te betekenen.
We kunnen ze niet allemaal redden maar elk dier is er een en het waard om je voor in te zetten! Ze verdienen allemaal een beter leven!
Ik volg de stichting al een aantal jaar en voel me ook al enige tijd betrokken bij hun werk. Ik ben blij en dankbaar voor het goede werk dat zij doen. Zo ook wbt de mensen die de shelters runnen in Roemenië en samen werken met de stichting.
Vele dieren hebben inmiddels een weg gevonden naar een fijn thuis maar ook de hulp aan de shelters oa met de voedseltransporten, sterilisaties, het voorzien in diverse benodigdheden en medische zorg is zeer van nut.
Fijn dat de stichting met behulp van de donateurs die de zwerfdieren een warm hart toedragen zich in kan zetten om iets aan het leed van deze dieren te doen.
Daarom ben ik blij om mijn steentje bij te dragen door mij aan te sluiten als vrijwilliger. Ik heb bij deze keuze simpelweg mijn hart gevolgd en hoop iets positiefs bij te kunnen dragen.
Bij de stichting zal ik o.a. voor de begeleiding van de gastgezinnen gaan zorgen en hoop daarnaast ook zo nu en dan mee te kunnen reizen naar Roemenië om de rescuers/asielhouders te ontmoeten en de honden in de shelters te bezoeken.
Ik blijf daarnaast ook zo veel mogelijk de hondjes promoten zodat ze zichtbaar worden en hopelijk een kans maken op een gouden mandje in een liefdevol forever home!
Ik hoop dat jullie dit samen met mij willen blijven doen, want samen staan we sterker!

Met vriendelijk groet,
Mirella Mayor

 

Francina stelt zich voor:

Hallo, mijn naam is Francina de Wit.
Ik heb 2 dochters, 2 honden, 6 katten en een konijn, een gezellige boel dus:).
Een echte nieuweling bij DAN ben ik niet, want ik vang al zeker 5 jaar hondjes op voor DAN.
En nu dus een nieuwe uitdaging ‘de screening van de hondjes in Roemenië’ een nieuwe uitdaging wat mij erg leuk lijkt, al weet ik dat ik het ook moeilijk zal vinden.
Uiteraard blijf ik nog wel opvangen.

IMG 1577

 Groetjes Francina

 

 Jolanda stelt zich voor:

Goedendag allemaal,

Nou ik ben Jolanda de Koning, ik ben 33 jaar. Ik woon in Castricum, samen met mijn 2 honden, Delta en Dodgie (beide Spanjaarden). 

26756390 1758412640859314 5997342851579314298 o

Ik doe veel vrijwilligers werk waaronder voor een andere stichting en lokaal in Castricum. En vanaf nu dus ook vrijwilliger bij Dogs Adoptions. 

groetjes Jolanda
 
We zijn blij om met deze nieuwe en vooral enthousiaste mensen aan de slag te gaan. Heel veel succes! 

Gefeliciteerd!

Onze penningmeester, Joke, die voor ons altijd op de kleintjes let, heeft nu nog een kleintje om op te letten.

Joke is op 31 december 2017 voor het eerst oma geworden van een prachtige kleindochter

Lena

Als Joke net zo op Lena past, als op de kleintjes van DAN, heeft Lena een ideale oma!

Wij wensen Joke een heerlijke tijd!

Team Dogs Adoptions Nederland.

Monique vertelt:
"Na een leerzame periode bij Dogsadoptions Nederland heb ik besloten om te stoppen met mijn werkzaamheden zoals screening, adoptie, opvang en nazorg.

Ik ga mij de komende jaren enkel nog richten op sterilisatieprojecten en het verder ontwikkelen van de gemaakte stappen tijdens Walk for dogs 2017. Uiteraard ben ik nog deels betrokken bij DAN inzake Walk for Dogs en de komende ruim 1000 sterilisatie en houd ik daarvan iedereen ook bij en via DAN op de hoogte. Ik wil graag alle adoptanten, opvanggezinnen, sponsors en andere betrokkenen bedanken voor het vertrouwen van de laatste jaren. Ik kijk terug op minder leuke maar vooral heel veel mooie verhalen. Heb genoten van de vele persoonlijke contacten en prachtige mensen leren kennen die mij deelgenoot hebben gemaakt van hun ontwikkelingen met hun nieuwe gezinslid. Mooie nazorg wandelingen en bezoekjes afgelegd en fantastisch als daarna alles de goede kant op ging. Lieve opvangers ondersteunt die zo ontzettend dankbaar werk doen. En vele wandelingen gemaakt waarbij ik compleet andere honden zag als die ik kende in Roemenie. Iedereen bedankt hier voor en ik neem deze tijd mee als goede herinnering.

Vriendelijke groet Monique Dubbeldam."

monique

We vinden het uiteraard ontzettend jammer dat Monique ons gaat verlaten en we hopen dat je heel veel succes krijgt (en al hebt) met Walk for dogs. Maar met jou aan het roer, komt het zeker goed. Ontzettend bedankt voor je inzet de afgelopen jaren. Weet dat je vele honden hebt gered en ook in Roemenië grote stappen hebt gezet.
Groetjes team DAN.

Kerstgroet

Lieve Dierenvrienden,

Wat gaat een jaar snel voorbij. Tijd die wij zo hard nodig hebben. Er is nog zoveel te doen voor de Roemeense hondjes. Zo veel honden wachten op een kans om als huishond te worden gekozen. Liefde, eten en een warme mand dat is hun droom. Als DAN team gaan wij ook in 2018 enorm ons best doen om het leed van de honden wat te verzachten door o.a. voer te brengen, de omstandigheden waarin zij leven wat te verbeteren en dieren die pijn hebben, te laten behandelen door een arts. 

We zullen proberen zo veel mogelijk sterilisaties te realiseren, want dat is de oplossing voor het verminderen van het aantal straathonden. Veel honden hebben wij al meer dan tien jaar met uw steun kunnen steriliseren. Doordat zo veel mensen onze stichting een warm hart toedragen, kunnen wij de honden helpen.


Dank u allen heel hartelijk daarvoor!


Wij hopen dat u ons ook het komende jaar zal steunen. Namens het gehele DAN Team wensen wij u

Prettige Feestdagen

en een

Gelukkig Nieuwjaar

Een groet namens het gehele DAN Team


Dogs Adoptions Nederland

Ton van der Hel

Voorzitter

In het weekend van 16 en 17 september zijn er op kosten van Dogsadoptions Nederland in totaal weer 80 honden en katten gesteriliseerd in Babadag zijn er totaal 35 behandeld. De Burgemeester van Babadag heeft zijn volledige medewerking verleend en onderdak en eten voor het team volledig van gemeente geld betaald. Hij vertelde dat hij een 3-jarig contract had met honden vangers en er achter kwam dat na 3 jaar het aantal zwerfhonden nog totaal niet was afgenomen. Ook had hij ontdekt dat honden die daar gevangen werden, weer gespot werden rondom de plaatst. De honden werden gevangen, de gemeente betaalde per hond en even later zetten ze de honden uit en vangen ze opnieuw in opdracht van een andere gemeente die er dan ook per hond voor betaald. Toen hij hoorde dat het team in Tulcea al diverse keren gesteriliseerd had wilde hij dit ook graag omdat hij nu inziet dat vangen en doden totaal geen oplossing is, maar steriliseren wel. Een succesvol weekend dus in alle opzichten.
123

478

Daarna zijn er nog 45 honden en katten in Tulcea gesteriliseerd. Aldaar is sinds de 2 jaarlijkse komst van het team al een heel duidelijke vermindering van straathonden aantallen. Nog meer bewijs dat dat als enige helpt. Ook zijn de inwoners volop aanwezig voor het steriliseren omdat ook zij graag zien dat de aantallen minder worden en dat steriliseren een enige en vriendelijke oplossing is. Helaas kunnen er per dag niet meer behandeld worden door maar 1 arts en 2 assistenten dus het blijft heel hard nodig dat het team daar meerder malen per jaar aan het werk kan.

56

91213

1011
141517

171819