banner3

Geplaatst op 17-12-2017
Aanbevolen:
Geslacht : Teef
Geboortedatum : 17 december 2012
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 48
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :17-12-2017
Telefoon: 06-37403780
Telefoon:

Informatie

Update 17-04-2018: Lira is bij een opvanggezin geplaatst. Dit is wat het opvanggezin over Lira vertelt: Door gezondheidsproblemen heeft de eigenaar van Lira moeten besluiten om haar te herplaatsen. Op 15 april 2018 is Lira verplaatst naar een opvanggezin.  

Lira gedraagt zich vooralsnog voorbeeldig in het opvanggezin. Ze trekt niet aan de lijn. Reageert goed op mensen, honden en katten. Loopt goed door het drukke verkeer. Geluiden van auto’s, brommers e.d. reageert Lira niet op. Ze is zindelijk en kan goed alleen thuis zijn. De rust in huis doet haar zichtbaar goed. 

We merken dat er ook wat kleine probleempjes met Lira zijn, maar naar onze mening zijn deze goed trainbaar en wij zullen hier de komende tijd aan werken. Dit betekent dan ook dat Lira niet direct wordt vrijgegeven voor adoptie. 

Geïnteresseerden in Lira kunnen zich wel voor haar aanmelden en uit deze aanmeldingen zal de best passende adoptie kandidaat gekozen worden. Hierbij zal zeker niet over één nacht ijs gegaan worden. We plaatsen Lira niet in een gezin met kinderen.

Intake december 2017:Lira is 4 jaar geleden geadopteerd. Helaas kan Lira door persoonlijke omstandigheden niet meer bij haar huidige adoptanten blijven. Haar baasjes vertellen:

Lira is een heel aanhankelijk hondje van net 5 jaar oud. Ze houdt van lekker rennen, alleen of met andere honden. Ze heeft een aantal workshops “speuren” gevolgd en is daar heel erg goed in. Ze vind zoek en denkspelletjes heel erg leuk. Lira kan prima tegen autorijden en kan ook prima alleen zijn. Als Lira je een keer kent, dan wil ze graag aandacht en een aai en knuffel neemt ze dan dankbaar in ontvangst.
Lira vindt kleine kinderen minder leuk, we zien Lira dan ook graag in een gezin zonder kinderen of met oudere kinderen. Met harde geluiden heeft Lira soms ook nog moeite, hier moet nog aan gewerkt worden. Lira zou het best op haar plek zijn bij baasje die veel tijd voor haar hebben, die ervaring hebben met honden en die Lira de leiding kunnen geven die ze nodig heeft om zich zeker te voelen. Daarbij wil Lira natuurlijk heel erg graag veel wandelen, rennen en spelen.

Details

Urgent
Nee
Geslacht
Teef
Video
https://www.youtube.com/watch?v=7CPg4_tQYx8&feature=youtu.be
Geboortedatum
17 december 2012
Schofthoogte
48

Video

Video