banner3

 Asiel Calarasi

 3 december 2013
Renovation Shelter Completed!!!

Trots kondigen we aan dat de renovatie van het asiel is afgerond! We danken Neli voor haar harde werken, alle donateurs en adoptanten die dit mogelijk maakten! Het is prachtig geworden!!

We are proud to announce that the renovation of the shelter is completed. We thank Neli for her hard work, all the donors and adopters who made this possible! It came out beautifully!!

In november 2013 werd het asiel van Neli gerenoveerd door Dogs Adoptions Nederland. Het asiel raakte in steeds slechtere staat: kapot hekwerk, gammele hondenhuisjes, gaten in de grond door wegspoelend regenwater. Het werd steeds moeilijker voor asielhoudster Neli haar honden een veilig verblijf te geven.

Foto's van de oude situatie:

calarasi1calarasi2calarasi3

calarasi4calarasi5calarasi6

 Renovatie

Niet alleen werden materialen vervangen of aangevuld, ook de indeling van het asiel werd grondig gereviseerd. Het asiel is verdeeld in 12 flinke ruimten. Zo kan Neli groepen maken van honden die bij elkaar passen. Er is ook een grote puppykennel, en een kennel voor kleine hondjes. Tussen de kennels zit degelijk hekwerk, de poorten sluiten goed, op de glibberige modder is grint en zand gestort, en de hondenhuisjes zijn aangevuld. Veel kleine en grote verbeteringen waardoor leven en werken in het asiel zoveel plezieriger is geworden.

Neem een rondleiding in het nieuwe asiel, een film gemaakt door Neli:

De 12 Kennels: 

 

kennel1kennel2kennel3

kennel4kennel5kennel6

kennel7kennel8kennel9

kennel10kennel11kennel12

Neli begon in 2006 met de opvang van 5 jonge pups. In de maanden juni/juli 2011 kwamen daar 20 pups bij, allemaal buiten gevonden door Neli. Eén nest pups was maar een paar dagen oud en werd door Neli met een flesje grootgebracht.

Neli heeft werk. Voor haar werk gaat ze naar de honden en na haar werk opnieuw. Ze staat er alleen voor. Ze voert de honden, geeft ze water, verzorgt de zieken, en werkt aan hun socialisatie. Neli heeft heel veel hart voor honden anders zou ze dit nooit volhouden. Ze kan geen dag overslaan of ziek zijn. Er is geen elekriciteit in het asiel. In de winter is het op werkdagen donker wanneer ze de honden komt verzorgen. Om iets te zien draagt ze een mijnwerkerslamp op haar hoofd. Ook geen stromend water. Dogs Adoptions schonk Neli een put. Het water moet door Neli met emmertjes naar boven gehaald.

 

Volg Neli (Christiana Chirea) op Facebook:facebook

brug1

Winter in Roemenië. Dit bruggetje is de enige weg naar het asiel van Neli

neli

 Een dik pak sneeuw over het asiel.